FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

4 módszer, ami valóban hatásos a vírusok és a téli betegségek ellen!

Egészség - A téli időszakban, amikor szervezetünknek sok vírussal kell megküzdenie, különösen fontos, hogy óvjuk légutainkat, száj- és orrnyálkahártyánkat. Bemutatunk 4 egyszerű, de mégis rendkívül hatékony módszert, amelyekkel télen is megőrizheti nem csak saját, de családja egészségét is!

Télen a fűtés miatt szárazabb lehet az otthonunk levegője, ezért ha nem párásítunk, könnyen kiszáradhat a száj- és orrnyálkahártya, a teljes légút és a hörgők is. A légutak öntisztulása nem megfelelő, a váladék nem tud kiürülni, besűrűsödik, lerakódik, és az könnyen köhögést okozhat.

Mit tehetünk, hogy megelőzzük a száj- és orrnyálkahártya kiszáradását és a tél tipikus betegségeit?

1, Párásítsunk!

Egy helyiség ideális páratartalma 40-50 százalék között mozog. Egy páratartalom-mérő készülékkel könnyedén ellenőrizhető, hogy az otthonunkban megfelelő-e ez az érték. Ha az ideálisnál valamennyivel alacsonyabb a páratartalom – 30 százalék körüli-, az könnyen orvosolható azzal, ha a lakásban teregetünk vagy egy edényben vizet teszünk a radiátorra.
Ha a páratartalom 30 százalék alatti, érdemes párologtató készüléket használni. Ezekből igen nagy a választék: a melegpárásító gőzt állít elő, míg a hidegpárásító ultrahang segítségével hideg vizet porlaszt.
Ha túl magas az otthonunk páratartalma, az sem jó, mert az elősegíti az atkák, a gombák és a penész elszaporodását, ami allergiás reakciókat válthat ki.

2, Figyeljünk a megfelelő hőmérsékletre!

A 40-50 százalékos páratartalom mellett a légutaknak a 19-21 fok lenne az ideális hőmérséklet, mert az ennél melegebb gyulladást provokálhat. A nagy hőmérséklet-ingadozásokat is kerülni kell, különösen ha kruppos, asztmás valaki a családban.

3, Inhaláljunk!

Az inhalálás leginkább a köhögés, orrdugulás esetén lehet hasznos segítség, de bármilyen felső légúti megbetegedés tüneteit enyhítheti. Inhaláláskor páradús környezetet kell teremtenünk, ehhez nincs másra szükség, mint hogy meleg vizet engedjünk egy edénybe és fölé hajoljunk. Hogy a jótékony gőz ne párologjon el olyan gyorsan, érdemes egy törölközőt tenni a fejünkre, de mindig ügyeljünk rá, nehogy megégessük magunkat!
A kisgyerekek többsége nem szereti az inhalálást, nem kedvelik, ha le van takarva a fejük és a túl forró gőz is zavarja őket, ezért számukra lehet megoldás, ha az egész fürdőszobát elárasztjuk gőzzel és közben illóolajat párologtatunk.
Rendkívül hatásos a sós vízzel inhalálás, mivel a só gőze segít feloldani a légutakban lerakódott váladékot. Érdemes sós vízzel gargalizálni is, mert kezdődő torokgyulladás esetén csökkenti a duzzanatot és fertőtlenítő hatással is bír.

4, Használjuk a gyógynövények erejét!

Inhaláláshoz használhatunk gyógynövényeket is, a leghatásosabb a kamilla és az eukaliptusz. Elég 10-15 percet a gőzben tölteni, de a műveletet érdemes naponta háromszor-négyszer megismételni. Az inhalálást követően 1-2 óráig ne menjünk ki a lakásból, mert a hőmérsékletkülönbség ronthat az állapotunkon.
Az utolsó inhalálást közvetlenül lefekvés előtt végezzük el, így az alvással is elősegíthetjük a gyógyulást. A párnánkra fújjunk kamilla- vagy levendula illóolajat, mindkettő antibakteriális és alvást segítő hatóanyagokat tartalmaz.
A gyógynövények természetes segítőink a téli időszakban, nem csak külsőleg, de belsőleg fogyasztva is rendkívül hatásosak a meghűléses, náthás panaszok megelőzésében és a kellemetlen tünetek enyhítésében, a betegség lefolyásának meggyorsításában.  Különösen a csipkebogyó, a kamilla, a bodza és a hársfa hatékony betegségűzők tea formájában, hatásukat fokozhatjuk, ha mézzel isszuk.

 

Jean Orsolya - 2018 január 15.
 

 

Ezért hagyjuk néha koszolni is a gyerekeket!

Vajon jót teszünk-e gyermekünkkel, ha mindig patikatisztaságú körülötte minden, állandóan fertőtlenítünk, és csak antibakteriális törlőkendővel vagy antiszeptikus géllel felszerelkezve merészkedünk ki a lakásból?

7+1 étel, ami segíti a baba agyi fejlődését!

Összegyűjtöttünk olyan ételeket, melyek tele vannak a gyermeki agy fejlődéséhez szükséges tápanyagokkal. Adjuk ezeket rendszeresen csemeténknek!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18