FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

7 őszi immunerősítő tipp gyerekeknek

Egészség - Így tegyük ellenállóvá gyermekünk immunrendszerét a hideg hónapokra!

Az ősz és a tél jellemzően a vírusoknak és bakériumoknak kedvező évszakok, hiszen sokat vagyunk zárt térben, kevesebbet vagyunk kint a friss levegőn és a nyári vitamin- és napfénytartalékaink is fogyóban vannak. A közösségekben általában mindenkit elér legalább egyszer valamilyen légúti vírusfertőzés, ám nem mindegy, hogy milyen erős immunrendszerrel találja magát szemben. Hasznos tanácsaink abban segítenek, hogy szervezetünk védekező rendszere minél erősebb maradhasson egész évben.

Vitaminok és nyomelemek minden mennyiségben!

A legjobb, ha a szükséges vitaminokat és nyomelemeket természetes úton, gyümölcs és zöldség formájában visszük be a szervezetbe, ugyanis ennek a legjobb a hasznosulása. Vannak azonban olyab vitaminok, mint a D-vitamin, amely napfény hatására képződik, ezért a napfényszegény téli hónapokban pótolni szükséges.

Amikor kisebb a friss vitamindús gyümölcsök, zöldségek elérhetősége, akkor vagy célzottan keresni kell olyan ételeket, amikben több a C-vitamin – például a kiviben, a paprikában, a citrusfélékben-, vagy érdemes mesterségesen pótolni (természetesen a táplálkozással bevitt mennyiségen felül).

Az úgynevezett antioxidánsok is sokban hozzájárulnak az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. Ide tartoznak a vitaminok (C-, E- és A-vitamin, flavonoidok), az omega-3-zsírsavak, és a nyomelemek (szelén, cink, magnézium). A megfelelő vasbevitel is elengedhetetlen, hiszen a vérszegény gyermek gyakrabban fertőződik meg.

Probiotikumokkal az egészséges bélflóráért

A probiotikumok is immunrendszer erősítő hatással bírnak. A bél falában levő nyirokcsomók és a bélben élő baktériumok nagyon aktívan közreműködnek a megfelelő immunitás kialakításában. Ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk rájuk! Fogyasszunk megfelelő mennyiségű, jó minőségű tejterméket, melyek természetes lactobacillusokat tartalmaznak. Emellett nagyon fontos a kiegyensúlyozott fehérje fogyasztás is, mert az immunglobulinok ezekből épülnek fel.


Kevesebb cukrot az erős immunrendszerért!

Sajnos, bármilyen finom is, a nem természetes, hozzáadott formában fogyasztott cukor gyengíti az immunrendszert. Ha minden étkezéséhez cukrot fogyaszt a gyermek, azzal a szervezete leterheltté válik, az energia az emésztésre koncentrálódik, így könnyebben kaphatja el a vírusos és bakteriális betegségeket.
  
Több testmozgás a szabad levegőn!

A torna és sport nemcsak kalóriát éget, hanem erősíti a tüdőt, tisztítja a nyirokrendszert, segíti a szervezet méregtelenítését, javítja a szervek oxigénellátását, amely fontos része az immunerősítésnek. Még ha hűvös is van, akkor is töltsünk kint a friss levegőn minden nap legalább fél-egy órát (hidegtől függően), sétával, kerékpározással, kocogással vagy olyan mozgásformával, amely örömöt okoz.
 
Tartsunk napirendet!

A gyerekeknek szüksége van megfelelő mennyiségű pihenésre és napirendre. Ha egy gyerek nem alszik eleget, a szervezete nem tud regenerálódni. Ugyanígy gondot okoz, ha nincs az életében napirend, a szervezete biológiai órája ugyanis napirend hiányában nem tud hatékonyan működni és ez kihatással van – negatívan- az immunrendszerére.
 
Használjunk illóolajokat!

Téli időszakban mindig használjunk antibakteriális, vírus- és gombaölő illóolajokat párologtatásra, mellyel fertőtlenítjük a levegőt. A citrom- vagy borsmenta-, eukaliptusz-, vagy teafa olajok kifejezetten alkalmasak erre a célra, ráadásul friss, tiszta illattal töltik meg az otthonunkat.
 
Ügyeljünk  a higiéniára!

Ügyeljünk a higiéniára, kézmosásra! Tanítsuk meg gyermekünknek a helyes kézmosási technikát és azt is, hogy étkezések előtt, illemhely használata előtt és után mosson kezet és hazaérve az oviból, suliból is első dolga a kézmosás legyen. Náthás, influenzás időszakban használjunk fiziológiás tengervizes orrsprayt, hogy a baktériumok ne tapadhassanak meg az orr nyálkahártyáján.

 

Gyerekmosoly - 2020 augusztus 25.
 

 

Így védjük a kicsiket a nátha szezonban!

Orrfújás, orrszívás és természetes gyógyulássegítő módszerek

Minden, amit a tüdőgyulladásról tudni kell!

A tüdőgyulladás kialakulásának okai, tünetei, kezelése és megelőzése

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18