FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így kerülheti el az influenzát az ünnepek alatt! – A leghatékonyabb módszerek az influenza megelőzésére

Egészség - Az időjárás hidegre fordulásával sajnos együtt jár az influenzaszezon is, az ünnepek, a családi összejövetelek pedig különösen kedveznek a fertőzéseknek és a kórokozók terjedésének. Ezek a módszerek segítenek, hogy egészségesek maradjunk az ünnepek alatt is!

1, Védőoltás

Ha biztos védettséget szeretne az influenzavírusokkal szemben, még idejében oltassa be magát! A legjobb kora ősszel beadatni a védőoltást, mivel a védettség kialakulásához szükség van két-három hétre. Ez azért is célszerű, mert a hideg idő beköszöntével, sokan elkapnak valamilyen fertőzést, náthavírust és ez lehetetlenné teszi az oltóanyag beadását.
Ha 6 hónaposnál fiatalabb kisbaba van a családban, a családtagok oltásával védhetjük meg őt az influenzától.

2, Fokozott higiénia

Kis odafigyeléssel magunk is csökkenthetjük annak az esélyét, hogy megfertőződjünk. Már az alapvető higiéniai szabályok betartásával is sokat teszünk egészségünkért, ezért ezeket nem szabad félvállról venni:

- Tömegközlekedési eszközök használata után, illetve minden alkalommal, amikor hazaérünk, első dolgunk legyen, hogy alaposan kezet mosunk! Ugyanez igaz mosdó használata és orrfújás, köhögés után, valamint evés előtt.
- Influenzás időszakban amennyire csak lehet, kerüljük a közvetlen testi kontaktust – puszilkodást, ölelkezést – a barátokkal, hozzátartozókkal!
- Mindig használjunk kanalat vagy villát az étel kiszedéséhez, kézzel ne nyúljunk hozzá, ne nyaljunk bele az ételbe! Gondoskodjunk kínáló tálakról, így elkerülhetjük, hogy a vendégek egymás előtt nyúlkáljanak.
- Jelöljük meg a poharakat, így elkerülhetjük, hogy vendégeink összekeverjék őket. Sose szolgáljuk fel az italokat üvegben, a vendégek ugyanis elfelejthetik, melyikből ittak.
- Használjunk kézfertőtlenítőt, mielőtt arcunkhoz nyúlnánk, vagy enni kezdenénk. Ezzel megóvhatjuk magunkat az ajtókilincsekről, kapaszkodókról és bevásárlókocsikról származó vírusoktól.

3, Immunrendszer-erősítés

Ha betegségekről van szó, a legjobb a megelőzés. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha immunrendszerünk kellően stabil.

- Mindig aludjunk eleget, ezzel is segíthetjük szervezetünk védekező rendszerének hatékony működését, regenerálódását.
- Az ünnepek alatt is tartsuk magunkat a megszokott napirendhez! A szervezetet ugyanis gyengíti, ha felborul a bioritmusa.
- Mozogjunk rendszeresen az ünnepek alatt is! A testedzés erősíti az immunrendszert, kevésbé leszünk hajlamosak a megbetegedésre.
- Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget! Az antioxidánsok kulcsfontosságúak az egészséges immunrendszer fenntartása szempontjából. A gránátalma, a goji és az acai bogyó, valamint az áfonyafélék (kék-, fekete- és tőzegáfonya) rengeteg szabadgyökpusztító összetevőt tartalmaznak, csakúgy, mint a kelkáposzta, a spenót, a brokkoli, a sárgarépa és a citrusfélék.
- Kerüljük a túl sok cukrot, az ugyanis elnyomja az immunrendszert. A baktériumok és a vírusok számára a cukor kiváló táptalajt nyújt a szaporodáshoz. A finomított cukrok helyett válasszunk természetes cukrokat!
- Ünnepek közeledtével érdemes nagyobb dózisban C-vitamint szedni immunrendszerünk erősítésére és a D-vitamint pótolni, amit ebben az időszakban általában nem tudunk bejuttatni a szervezetünkbe a napfény révén.

4, Testi és lelki méregtelenítés

- Tanuljuk meg kezelni feszültségünket! Erre kiváló módszer a rendszeres mozgás, a légzőgyakorlatok és a meditálás. A stressz a teljes endokrin rendszer kibillentésével megakadályozza az immunrendszer optimális működését. A kezeletlen stressz számos káros egészségügyi következménnyel járhat, az alacsonyabb védettséget is beleértve.
- Rendszeresen méregtelenítsünk! Az öt legfontosabb méregtelenítő szerv a máj, a vese, a tüdő, az emésztőtraktus és a bőr. Optimális működésük biztosításához szükség van rendszeres tisztításukra. Válasszunk olyan méregtelenítő táplálékkiegészítőt, amely mindegyik fent említett szerv tökéletes működését segíti!
- Különösen ünnepek alatt igaz, hogy a nagy mennyiségű, nehezebb étellel megterheljük emésztőrendszerünket, ezért törekedjünk arra, hogy egy nap csak egy kiadósabb étkezés legyen, a többi tápanyagban gazdag, de kalóriában szegény fogásokat tartalmazzon!

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

Jean Orsolya - 2018 december 13.
 

 

5 gyógynövény, ami segít a vírusokkal szembeszállni

Az őszi, téli időszakban különösen oda kell figyelni az immunrendszer támogatására, érdemes a gyógynövények erejét is kihasználni.

Továbbra is a védőoltás a legfőbb védelmi eszközünk a koronavírus és annak mutációi ellen

A koronavírus megváltozásával a kórokozó "viselkedése" is megváltozott, ezért is tud most a delta típus "rendkívül gyorsan, rendkívül sokakat megfertőzni rendkívül veszélyes formában". Sajnos, a fiatalok sincsenek biztonságban, a fertőzés még a makkegészségesek körében is súlyos lefolyású lehet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18