FEL!

Tájékoztatjuk kedves Betegeinket és Családjaikat, hogy 2019. szeptember 1-től az alábbi változások lépnek életbe Központunk működésében:

  • Szakorvosi rendeléseinkre időpontfoglalás kizárólag online, a honlapunkon megtalálható „Időpontfoglalás” menüpont használatával lehetséges. Kivételt képez a hallásvizsgálat és az alvásvizsgálatot végző készülék időpontfoglalása, mely a +36703529500 hívószámon rendelési időben elérhető.

  • Szeptember 1-től a +36204248428 telefonszámon a rendeléssel kapcsolatos egyéb kérdések megválaszolására lesz lehetőség, munkanapokon 9 és 18 óra között.

  • Október 1-től a Központunkban nyújtott szolgáltatások árai megváltoznak. Az új árak honlapunk megfelelő menüpontjában megtalálhatók. Természetesen azon betegeinknek, akik 2019. augusztus 5. előtt foglaltak időpontot, még a régi áron nyújtjuk az előjegyzett szolgáltatást.

1195 Budapest, Hofherr Albert utca 11/A

Útvonal

10 fontos dolog, amit feltétlenül vigyünk a nyaralásra!

Egészség - Ezek a dolgok nem hiányozhatnak a családi útipatikából!

1, Lázcsillapító és lázmérő

Gyermekkorban az egyik leggyakrabban jelentkező tünet a láz, ezért nyaralásra is mindenféleképpen vigyünk lázmérőt és lázcsillapítót. Érdemes minimum kétféle hatóanyagú, és lehetőség szerint különböző kiszerelésű (szirup/tabletta és kúp) készítményeket beszerezni, hogy hányás, illetve hasmenés esetén is tudjunk lázat csillapítani.

2, Gyógyszer hányásra, hasmenésre

Nyáron nagyon gyakoriak a hányást, hasmenést okozó vírusfertőzések. Éppen ezért érdemes az utazás előtt beszerezni B6 vitamint és hányáscsillapító kúpot (ez utóbbit a gyermekorvossal tudunk felíratni, mert vényköteles). Gyermekkorban nem ajánlott a bél mozgását gátló gyógyszerek adása, de vannak kiváló készítmények, melyek alkalmasak a hasmenéses tünetek csillapítására. Ilyen például a recept nélkül kapható Smecta por vagy a vényköteles Hidrasec. Hányás, hasmenés esetén nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás, a vízen kívül segítségünkre lehetnek a speciális rehidráló folyadékok. (Ezek között szintén vannak recept nélkül is kapható készítmények.)

3, Probiotikumok

Már nyaralás előtt érdemes elkezdeni probiotikumot szedni. Már kaphatók kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett változatok, melyek megvédik a kicsik bélflóráját az idegen környezetben. Ez különösen akkor fontos, ha Európán kívülre utazunk. Egzotikus úticéloknál érdemes nagyon odafigyelni a higiénés szabályok betartására: a gyakori, szappanos kézmosásra, a csapvízből ivás kerülésére és a gyümölcsök, zöldségek alapos megtisztítására (lehetőség szerint mindig hámozzuk meg őket).

4, Orrcsepp és orrspray

Hiába a nyári meleg, ennek ellenére nyáron is nagyon gyakoriak a megfázásos, hurutos panaszok, melyeket például a túlzottan lehűtött, légkondicionált helyiségekben tartózkodás is könnyen előidézhet. Érdemes tengeri sós vizet tartalmazó, fiziológiás orrsprayt magunkkal vinni és orrcseppet, amely segít az orrdugulás megszüntetésében.

5, Allergia elleni gyógyszerek

Amennyiben a gyermekünk allergiás, semmiképpen ne felejtsük otthon az allergia elleni gyógyszerét (akkor sem, ha aktuálisan nincsen rá szüksége). Azonban ismert allergia nélkül is célszerű antihisztamint (pl. Fenistil cseppet, Aerius szirupot vagy tablettát) vinnünk magunkkal, melyek a váratlanul megjelenő csalánkiütések esetében is hasznosnak bizonyulhatnak. Ezen gyógyszerek szintén recept kötelesek, adagolásukat utazás előtt érdemes megbeszélni a háziorvossal.

6, Csípések kezelésére alkalmas szerek

Vízparti nyaralások során sajnos gyakran megkeseríthetik az életünket a szúnyogok, egyéb rovarok, ezért nem árt felkészülni megfelelő készítményekkel az ellenük való védekezésre. A csípés okozta kellemetlen tüneteket enyhíthetik a recept nélkül kapható antihisztamin tartalmú kenőcsök (pl. Fenistil gél), azonban ha kifejezett duzzanattal és viszketéssel jár, a fent említett szájon át adható antihisztaminok is adhatóak.

Ha kullancsfertőzött területre utazunk, vigyünk magunkkal kullancs csipeszt is, mellyel könnyedén eltávolíthatjuk az élősködőt.

7, Sérülések, sebek ellátására alkalmas szerek

Különböző sérülések, balesetek szintén előfordulnak a nyaralás során. Fontos, hogy mindig legyen nálunk sebfertőtlenítő oldat (pl. Betadine), kötszer, ragtapasz, hogy a kisebb sérüléseket magunk is elláthassuk.

8, Állandó gyógyszerek

Semmiképp se feledkezzünk meg gyermekünk állandó gyógyszeréről sem és ha vannak olyan gyakran visszatérő betegségei, mint az asztma, krupp vagy lázgörcs, akkor vigyük magunkkal azokat a szereket, melyekkel kezeltük azokat.

9, Fényvédő készítmények

Különösen tengerparti, vízparti nyaralásnál figyeljünk oda fokozottan a napvédelemre, de városlátogatások alkalmával is érdemes könnyű nyári sapkával, kalappal és fényvédő készítményekkel megelőzni a leégést és a napszúrást. Minden nyaraláson legyen nálunk olyan készítmény, amely a bepirosodott, leégett bőr nyugtatására, gyulladáscsökkentésre alkalmas!

10, Bőrproblémák elleni készítmények

Ha valakinek atópiás dermatitisze (ekcémája) van a családban, az ennek kezelésére alkalmazott krémet is feltétlenül vigye magával, és pici babával utazáshoz mindig legyen nálunk olyan antiszeptikus, gyulladásgátló krém, amely a kipirosodott popsi, az izzadástól felmaródott, sérült hám gyógyítására és nyugtatására is alkalmas.

 

Jean Orsolya - 2019 július 04.
 

 

Így kerüljük el a leégést!

6 tanács, hogy a család ép bőrrel megússza a nyarat és senki se égjen le. Fényvédelem kicsiknek és nagyoknak.

Megfázás, felfázás és más nyári betegségek

Tévhit, hogy a felfázás, megfázás csak hideg időben csaphat le ránk! Felsoroltunk 7 okot, amelyek nyáron is megbetegíthetnek és nem csak a felnőttek, de a gyerekek is veszélyeztetettek!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1195 Budapest, Hofherr Albert u. 11/a

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18