FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.

Ez a koronavírus már nem az, ami egy évvel ezelőtt volt! Az új mutációk sokkal veszélyesebbek!

Egyre több orvos, kutató és biológus ad hangot azon véleményének, miszerint a Covid-19 és annak mutációi soha nem fognak eltűnni az életünkből, az oltások ellenére sem. Egy évvel ezelőtt jóval kevesebb ismerettel rendelkeztünk még a koronavírussal kapcsolatban és sok információról derült ki, hogy téves. Mit tudunk most a covidról és mire számíthatunk? Valóban velünk marad örökre?

Minden, amit a koronavírusról jelenleg tudunk

7+1 fontos kérdés és válasz a koronavírussal, annak terjedésével, tüneteivel, kezelésével és megelőzésével kapcsolatban

Meddig természetes a mutálás és mi okozza? Így változnak a korral a hangszalagok!

A hang változása természetes folyamat serdülőkorban. A mutálás elsősorban fiúknál szembetűnő, de a lányoknál is bekövetkezik. Ha azonban 17 éves korra sem rendeződik, érdemes utánajárni, mi lehet ennek az oka.

Ezért adasd be mielőbb a koronavírus elleni oltást!

Itt a magyarázat, miért olyan fontos, hogy minél többen beadassák az oltást és miért nem kell félni a mellékhatásoktól!

Egyre több embert, köztük gyerekeket betegítenek meg a Covid-19 új mutációi!

Berobbant a járvány harmadik hulláma, még azelőtt, hogy a második hullám nyugvópontra jutott volna. Ráadásul a fertőzéseket a legtöbb esetben már a mutációk okozzák, melyek a gyerekekre nézve is nagyon veszélyesek, szövődményük akár sokszervi gyulladás is lehet és egyre gyakoribb az ún. elhúzódó Covid-szindróma is.

Mára többszörösen mutálódott a koronavírus, de vajon ezek ellen is hatásos az oltóanyag?

A Covid-19 kórokozójának tavalyi megjelenése óta a vírusnak már több mutációja terjed. Az oltóanyagot gyártó cégek a vírus genetikai szerkezetének megállapítása után azonnal elkezdték a gyártást. A kérdés csak az, hogy ha azóta mutálódott a vírus, akkor vajon hatékonyak-e az ellenük kifejlesztett védőoltások is.

A korábbiakban gondoltnál is nagyobb szerepe lehet a gyerekeknek a koronavírus továbbadásában!

Kutatók most ismételten arra figyelmeztetnek, hogy minden tünet megjelenése nélkül lehetnek fertőzöttek a gyerekek, majd a SARS-CoV-2 terjesztői.

Így ápoljuk a koronavírusos gyermeket!

Hónapok óta a COVID-19 árnyékában éljük a mindennapjainkat. Még az orvosok, virológusok és kutatók sem tudják, meddig tart és mennyi ideig lesz velünk ez a járvány, mikor lesz végre hatékony vakcina. Ha a családban valaki elkapja a betegséget, ne essünk pánikba, készüljünk fel rá, és ha már megtörtént a baj, így ápoljuk a koronavírusos betegünket!

Új koronavírus tünet, ami fertőzöttségre utalhat!

Kutatók szerint a nyelven végbemenő változások is utalhatnak rá, hogy a páciens elkapta a koronavírust.A megduzzadt vagy foltos nyelv is árulkodó jele lehet a koronavírus-fertőzöttségnek – állítja egy új kutatás.

Nem adja át babájának a fertőzést a covidos édesanya!

A koronavírussal fertőzött édesanyák ritkán adják át a vírust a csecsemőjüknek az alapvető fertőzésmegelőzési gyakorlatok betartása mellett, ráadásul a szoptató anyák anyatejében antitestek vannak, melyek védik a babát a megfertőződéstől, derült ki a témában készített eddigi legrészletesebb adatokkal szolgáló tanulmányból.

Ez a koronavírus-fertőzés egyik legbiztosabb tünete!

Sokáig a lázat és a köhögést tartották a koronavírus-megbetegedés két legfőbb tünetének, ám a vírus első hulláma óta ezeknél van egy sokkal inkább jellemző tünet-együttes, amely szinte biztosan azt mutatja, hogy az illető megfertőződött.

Többszervi gyulladást okozhat gyerekeknél a koronavírus - Már hazánkban is diagnosztizálták!

Egyre több gyereknél és fiatalnál alakul ki az új típusú koronavírussal összefüggő súlyos gyulladásos állapot, amely akár a szívet is megtámadhatja és maradandó károkat okozhat. Mit érdemes tudni a többszervi gyulladásról? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18