FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

3+1 természetes módszer az allergia tüneteinek enyhítésére

Egészség - Így csökkenthetők az allergia kellemetlen tünetei gyógyszerek nélkül!

A légúti allergiát, vagyis a szénanáthát a belélegzett levegővel az orrüregbe, légcsőbe kerülő allergizáló anyagok, például por, pollenek, állati szőr, atkaürülék nyálkahártyára tapadó részecskéi okozzák. A gyulladt nyálkahártya megduzzad, váladékot termel, orrunk folyni kezd, eldugul, a letapadt váladék alatt baktériumok szaporodhatnak fel, ami további gondokat okoz.

3+1 gyógyszermentes módszer az allergia tüneteinek enyhítésére

1, Légtisztító berendezés az otthonunkban

A legcélszerűbb, ha elkerüljük az allergizáló helyeket - ott, ahol erre van lehetőség -, például tiszta levegőjű helyiségekben tartózkodunk. Ma már léteznek olyan légtisztító berendezések – HEPA szűrők -, amelyek átszívják a levegőt a különböző szűrőbetéteken, így jelentősen csökkentik a levegő por- és pollentartalmát. Ebből következik, hogy azokban a helyiségekben, ahol légtisztító működik, ott csökken a szervezet pollenterhelése, ami magával vonhatja az allergiás tünetek csökkenését, esetenként pedig teljes tünetmentes állapotot eredményez. A levegőből nem csak a polleneket szűri ki, de a HEPA szűrő hatékonyan lép fel a por és poratkák ellen is.

2, Orrüreg átmosása

Az orrüregek mosása évszázadok óta élő gyakorlat az indiai ajurvédikus orvoslásban.  Az áhított hatás azonban nem csak az indiaiak által végrehajtott bonyolult művelettel érhető el, hanem egy egyszerű orrspray-vel is. A sós folyadék lemossa  a nyálkahártyára kerülő szennyeződéseket, legyen szó porról, pollenekről. Működésének lényege, hogy az orrüreg finom, a kiválasztott nyálkát kifelé irányító szőreit stimulálja, és egyúttal hidratálja az orrjáratokat. Azzal, hogy kimossa az odaszáradt nyálkát is, elejét veszi, hogy felszaporodjanak alatta a különböző baktériumok, közben megtisztul az orr, könnyebbé válik a légzés, legalábbis egy időre. Érdemes tehát rendszeresen öblögetni, mosni a nyálkahártyát.

3, Probiotikumok szedése

A Clinical & Experimental Psychology szaklapban olvasható egy tanulmány, amely szerint a probiotikumok jó részében megtalálható Lactobacillus paracasei ST11 csökkenti az időszakos allergiában szenvedők orrdugulását. A kutatók úgy vélik: a probiotikumok hatására helyrebillen testünk citokin-egyensúlya és mindezzel immunrendszerünk is. Probiotikumként hatnak az élőflórás joghurtok és a kefír is.

+1 Tipp: Természetes antihisztaminok

Mivel az allergének hatására a szervezetben felszabadul egy hisztamin nevű anyag, mely a szövetek duzzadását, és így magát az allergiás reakciót kiváltja, az antihisztaminok jó ellenszernek bizonyulnak a betegség tüneteinek csökkentésére. A természetben a csalán valamint a ginko biloba is olyan anyagokat tartalmaz, melyek az antihisztaminokhoz hasonlóan hatnak a szervezeten belül. A kvercetin pedig – mely például a kékszőlő vagy a zöldtea színét adja – a hisztamin felszabadulását gátolja.

Természetesen a fenti módszerek csupán a tünetek enyhítésére alkalmasak, az allergia kezelésére nem. A szakember által felállított diagnózist és kontrollált terápiát semmiképpen sem helyettesíthetik!

A cikk dr. Benedek Pálma lektorálásával készült.

 

Jean Orsolya - 2018 július 26.
 

 

Már megint fülfájás? Ezek az okok állhatnak a hátterében!

A fülfájás az egyik leggyakrabban előforduló gyermekkori panasz. A fogfájáshoz hasonlóan heves, lüktető jellegű a megjelenése, amely este, lefekvés után erősödhet. A fülfájás hátterében nyáron inkább a hallójáratgyulladások a gyakoribbak, az őszi-téli időszakban pedig a megfázásos panaszok kapcsán kialakuló fülkürthurut, illetve középfülgyulladás.

A nagy tej-dilemma: igyuk vagy ne igyuk?

Nagyanyáink idejében még egészségesnek tartották a tejet és a gyerekek reggelije, tízóraija, uzsonnája mellé mindig járt valamilyen tejtermék. Napjainkban viszont egyre többen száműzik az étrendjükből és választják a növényi alternatívákat. Mit mond a táplálkozástudomány? Utánajártunk!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18