FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

5 gyógynövény, ami segít a vírusokkal szembeszállni

Egészség - Az őszi, téli időszakban különösen oda kell figyelni az immunrendszer támogatására, érdemes a gyógynövények erejét is kihasználni.

Az őszi és téli szezon sokaknak egyet jelent a vissza-visszatérő megfázással és az influenzával. Különösen gyakoriak ilyenkor a felső légúti panaszok, a torokfájás, a köhögés, az orrdugulás és az orrfolyás. Mindezt pedig most már a koronavírus hangsúlyos jelenléte is tetézi: a különböző intenzitású tünetek miatt nem mindig könnyű megkülönböztetni az egyes betegségeket.

Kulcsfontosságú ilyenkor a szervezet felkészítése az immunrendszert érő támadásokkal szemben. Bár természetesen a védekezőrendszer erősítése akkor a leghatékonyabb, ha egész évben zajlik az egészségtudatos életmód, tehát a rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás révén, mégis jó, ha ebben az időszakban az ember még tudatosabban figyel a támogatására, eleget alszik, egészségesen étkezik. A gyógynövények erejéről sem érdemes megfeledkezni, sokat segíthetnek a tünetek enyhítésében, sőt akár a betegségek megelőzésében is.

Kasvirág

A kasvirág, vagyis az Echinacea gyógyhatásait már évszázadok óta használják az emberek. Napjainkban teaként, étrend-kiegészítőként fogyasztják, illetve kivonatként is kapható. A leggyakrabban a náthás panaszok kezelésére alkalmazzák, egyes vizsgálatok szerint lerövidítheti a tünetek fennállásának idejét.

Az Echinacea támogatja az immunrendszer működését, a vírusos és bakteriális eredetű megbetegedések leküzdését, méghozzá a feltételezések szerint úgy, hogy a növényben található anyagok segítik a fehérvérsejtek előállítását. Fertőzések esetében ezek a sejtek fontos szerepet játszanak a védekezésben. Bizonyos kutatások a húgyúti és a fület érintő fertőzések meglétekor is hasznosnak találták.

Kakukkfű

A kakukkfű nemcsak a húsok ízesítésekor lehet a segítségedre, hanem az őszi és téli nyavalyák legyőzésében és elkerülésében is. Antibakteriális tulajdonságai ismertek, és a belőle készülő teát gyakran vetik be torokfájás és köhögés ellen. Az immunrendszert támogató C- és A-vitamint is tartalmaz.

A kakukkfű illóolaj hatóanyaga a karvakrol nevű vegyület, ami pozitívan befolyásolhatja a hangulatot, erősítheti az általános jóllét érzését, ami különösen jól jön a borongós napokon. Csepegtessünk belőle pár cseppet a párologtatóba!

Izlandi zuzmó

Az izlandi zuzmóból készült termékeket a nyálkahártya irritációja, száraz köhögés ellen ajánlják. Széles körben alkalmazzák a légúti panaszok, a megfázás és a szájirritáció tüneteinek enyhítésére. A vizsgálatok alapján úgy gondolják, hogy a gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén jelenthet segítséget.

Lándzsás útifű

Aligha van olyan, aki ne találkozott volna a lándzsásútifű-sziruppal. A jellegzetes ízű, kanalas gyógyhatású készítményt a torok irritációjának enyhítéséhez, a megfázáshoz társuló köhögés csillapításához, nyákoldáshoz, köptetőként alkalmazzák már kisgyermekkortól. A növény baktériumölő és gyulladáscsökkentő tulajdonságáról ismert, külsőleg használják sebgyógyításhoz, rovarcsípések, kisebb égési sérülések kezeléséhez. Nem csak szirupként, teaként is fogyasztják. Fontos, hogy várandósság és szoptatás esetén nagy mennyiségben nem ajánlott.

Gyömbér

A karakteres ízű gyömbér fűszer- és gyógynövényként is a konyhák gyakori szereplője. A zimankósabb időben levesbe, teába téve melengető hatású. A nátha és az influenza kiváltotta panaszok mérséklésére, a hányinger csillapítására és az emésztés támogatására alkalmazzák. Egyes vizsgálatokban megfigyelték, hogy csökkentheti a vércukorszintet, illetve a menstruációs fájdalom ellen is bevethető. A benne található gingerol nevű anyag a fertőzések ellen hat, megakadályozhatja egyes baktériumok növekedését. A friss gyömbér az elsősorban télen felső légúti fertőzéseket okozó légúti óriássejtes vírus (RSV) ellen bizonyult hatásosnak.

Forrás: Femina.hu

Gyerekmosoly - 2022 október 20.
 

 

Így kerülhetjük el a vírusos megbetegedéseket!

A leghatékonyabb módszerek az influenza és a vírusok okozta megbetegedések megelőzésére

Együnk minden nap mézet! Mutatjuk, mi mindenre gyógyír!

Tudta, hogy a repceméz gyomorsav ellen is érdemes bevetni? És azt, hogy a hársméz kolint tartalmaz? Vagy hogy az akácméz májregeneráló?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18