FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

5 tipp, hogy gyermekünk ne betegedjen meg állandóan a közösségben

Egészség - Így turbózzuk fel gyermekünk immunrendszerét, hogy elkerüljék a betegségek!

Ahhoz, hogy a gyerekek immunrendszere megfelelően fejlődjön és erős maradjon, folyamatosan el kell látni szervezetüket hasznos anyagokkal, ezt pedig elsősorban változatos, vitamindús táplálkozással biztosíthatjuk. Íme a legfontosabb egészségvédő szupertáplálékok, melyek nem hiányozhatnak gyermekünk étrendjéből!

1. Antioxidánsok

A legfontosabb antioxidánsok az A-, C- és E-vitamin, a béta-karotin, a cink és a szelén. Minden narancssárga, sárga és zöld gyümölcs, így az alma, a citrusfélék, illetve zöldség, így a brokkoli, a répa, a retek, a cékla, valamint a burgonya, a diófélék, a magvak és a búzacsíra valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült termékek bővelkednek ezekben az antioxidánsokban.

Tipp: Készítsünk szuperegészséges zöldség– és gyümölcskoktélokat! Használjunk ehhez szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek tápértéke magasabb, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

2. Esszenciális zsírsavak

Mivel a szervezet képtelen esszenciális zsírsavakat előállítani, fontos, hogy ezeket táplálkozással pótoljuk. Az esszenciális zsírsavak alapvető forrásai a hidegen sajtolt olajok, a diófélék, a magvak, az avokádó és az olajos halak – ez utóbbiakon belül főként a lazac, a tonhal, a makréla, a szardínia és a hering.

Tipp: Uzsonnára, nasinak adjunk egy maréknyi diót, mandulát, kesudiót , a salátákra szórjunk pirított tökmagot, fenyőmagot, daraboljunk bele avokádót. Készítsünk házilag fish&chipset vagy halrudacskát, igazi halból az előre gyártott, mirelit helyett!

3. Probiotikumok

A bélflóra részét képező jótékony baktériumok segítenek elpusztítani a kórokozókat, javítják az emésztést és növelik a szervezet ellenálló képességét. A joghurt, a kefír, az aludttej és a sajtok mind gazdag probiotikum-források, ám antibiotikum-kúra után ajánlott valamilyen gyerekek számára kifejlesztett probiotikum-készítményt választani.

Tipp: Minden nap adjunk csemeténknek reggeli, uzsonna vagy vacsora mellé egy pohár kefírt vagy friss gyümölcsökből, mézből és natúr (esetleg krémesebb görög) joghurtból készített joghurtitalt!

4. Természetes ételek

Felejtsük el a cukrozott üdítőket, a fehérlisztből készült péksüteményeket és a mesterséges adalékokkal teletömött készételeket! Gondoskodjunk családunk egészséges táplálkozásáról piacon vásárolt friss zöldségekkel, gyümölcsökkel! Süssünk mézzel vagy aszalt gyümölcsökkel édesített süteményt egészséges hozzávalókból, készítsünk zöldség chipset nassolnivalónak!

Tipp: Készítsünk friss vagy mirelit gyümölcsökből morzsasütit! Ehhez egy tepsi alját tegyük tele gyümölcsökkel – lehet málna, eper, meggy, szilva, áfonya, szeder és ezek tetszőleges keveréke is- majd a tetejére szórjunk kókuszvirág cukrot. Morzsoljunk össze pár evőkanálnyi lisztet, 5 dkg vajjal és pár kanál barna cukorral és az így kapott morzsával szórjuk meg a gyümölcsök tetejét. Tegyük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük fél óráig vagy amíg a gyümölcsök lekvárszerűek lesznek, a morzsa pedig aranybarnára pirul.

5. Napfény vitamin

A napos órák számának csökkenésével a gyerekek szervezete egyre kevesebb természetes D-vitaminhoz jut, ami pedig egyik feltétele a jó immunvédelemnek. A vitamin kapszulák mellett számos természetes forrása is van a D-vitaminnak. Ételek közül a legtöbb D-vitamint a csukamájolaj, szardínia, tonhal, tej, tejtermékek, máj és a tojás tartalmaznak.

Tipp: Hetente egyszer legalább szerepeljen az étrendben omlett, tükörtojás vagy főtt tojás. Készítsük el ezeket úgy, hogy vágunk bele sonkát, paprikát, paradicsomot, krémsajtot és szórjunk a tetejére reszelt sajtot!

+1 Tipp: Használjuk ki a sütőtök szezont!

A sütőtök magas A-, B- és C-vitamin tartalma hatékonyan segít a nátha megelőzésében, az antioxidánsok és karotinoidok pedig megkötik a szabad gyököket, és erősítik az immunrendszert. Szezonja lévén pedig nagyobb tápértékkel bír, és vitamintartalma is magasabb. Készíthetünk belőle levest, tésztát, lekvárt vagy pitét is, de a gyerekek legnagyobb kedvence kétségkívül a mézzel kínált, megsütött tök, ami legalább annyira csábító desszert, mint amennyire egészséges.

Az egészséges táplálkozás mellett pedig nagyon fontos az is, hogy minden nap legalább egy órát mozogjunk a friss levegőn. Ez gyermekünk étvágyára is jó hatással lesz és az esti elalvással sem lesz gond.

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

 

 

Gyerekmosoly - 2019 szeptember 09.
 

 

5 illóolaj, ami fertőtlenít, illatosít és a fertőző betegségek megelőzésében is verhetetlen!

Beköszöntött az ősz, elindult a bölcsi, az ovi és az iskola. Ezzel párhuzamosan pedig újra megjelentek az alsó- és felsőlégúti betegségek, a megfázás és a nátha. Ha nem akarjuk a gyermekünket folyamatosan gyógyszerrel tömni (és nem is szabad), a vitaminok mellett jó szolgálatot tesznek a betegségek megelőzésében az illóolajok. Mutatjuk az 5 legerősebbet, amelyek az őszi-téli időszakban nagyon jó szolgálatot tesznek.

5 vitamin, ami segít megőrizni a fogaink egészségét gyermekkortól időskorig

Az egészséges szájnyálkahártya és fogazat fenntartásához nélkülözhetetlen vitaminok

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18