FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

A gyerekek is szoronganak a járvány miatt! Egyre többen küzdenek mentális problémákkal

Általános - Több mint tízezer gyerek részvételével online felmérést készített öt gyerekjogi szervezet: a koronavírus-járvány miatt már a gyerekekre is átragadt a bizonytalanság érzés, a stressz, egyre gyakoribbak náluk is a mentális problémák.

Az Európai Bizottság kezdeményezte a felmérést, amit öt gyerekjogi szervezet bonyolított le online. A felmérésből az derül ki, hogy sok gyereknek mentális problémái vannak, sokan boldogtalanok és a többség örülne, ha kevesebb házi feladat lenne. A felmérés részben abból a megfontolásból készült, hogy az érintettek véleménye is befolyásolja az Európai Unió Gyermekjogi Stratégiájának és Gyermek-garanciájának alakítását - írja a hvg.hu.

"A jelentés egy igen fontos időszakban született meg, mert a gyerekek viselik a Covid-19-járvány pszichológiai és gyakorlati következményeit, és a következő években alkalmazkodniuk kell egy új valósághoz. Ez az ő jövőjük, így a véleményüknek is tükröződnie kell az EU döntéseiben - mondták az UNICEF, a ChildFund Alliance, az Eurochild, a Save the Children és a World Vision képviselői. A felmérésben több mint 10 ezer 11-17 év közötti európai – többek között magyar - és Európán kívüli gyerek is részt vett.

A felmérés néhány fontosabb megállapítása az UNICEF közleménye szerint:

  • ötből egy gyerek mondta azt, hogy boldogtalan és szorong a jövő miatt
  • tízből majdnem egy válaszadó gyerek esetében tetten érhetőek mentális problémákra utaló tünetek, a depresszió vagy a szorongás. A felmérésben részt vevő lányok ilyen szempontból sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint a fiúk, és az idősebb gyerekek is több problémáról számoltak be mint a fiatalabbak
  • a gyerekek harmada tapasztalt diszkriminációt vagy kirekesztést
  • ez az arány 50 százalékosra nőtt, amikor fogyatékossággal élő, migráns, etnikai kisebbséghez tartozó, vagy a magukat LGBTQ+ közösség tagjaiként azonosító fiatalokat kérdeztek
  • a gyerekek kétharmada boldog az iskolában
  • a válaszadó 17 évesek 80 százaléka érzi úgy, hogy az oktatás nem készíti fel őket a jövőrea gyerekek 62 százalék kevesebb házi feladatot, 57 százalék pedig érdekesebb órákat szeretne. A válaszadók közel harmada szeretné befolyásolni az iskolai tananyagot, például több sport tevékenységgel (33 százalék), a gyerekjogokról való tanulással (31 százalék) és több művészeti tantárggyal (31 százalék)

Forrás: hvg, unicef

Gyerekmosoly - 2022 július 12.
 

 

Miért horkolnak a babák?

A horkolásnak a különböző életkorokban eltérő okai lehetnek: van, ami teljesen ártalmatlan, ám olyan is lehet, ami komoly problémát jelent a baba egészségére nézve.

Egy kiszáradt, túlhevült gyerek a forró autóban nem fog sikoltozni: így ismerheti fel, ha baj van

Nincs olyan nyár, hogy ne hallanánk olyan híreket, amiben tűző napon álló kocsiban felejtett gyerek vagy kisállat szenvedéseiről, esetleg haláláról számolnak be. Ha ilyesmit lát az ember, jó, ha azonnal segíteni akar, de pár dolgot érdemes tudni, mielőtt bármit is teszünk.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18