FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

A legfontosabb Immunrendszererősítő ételek gyerekeknek

Egészség - Így készítsük fel gyermekünk szervezetét az óvoda- és iskolakezdésre! Amit az immuntámogató étrendről tudni érdemes.

Ahhoz, hogy a gyerekek immunrendszere megfelelően fejlődjön és erős maradjon, folyamatosan el kell látni szervezetüket hasznos anyagokkal. Felsoroltuk a legfontosabbakat!

1, Antioxidánsok

Az antioxidánsok a káros szabad gyököktől hivatottak megvédeni a szervezetet, melyek, ha felhalmozódnak, degeneratív betegségeket okozhatnak.
A legfontosabb antioxidánsok az A-, C- és E-vitamin, a béta-karotin, a cink és a szelén. Minden narancssárga, sárga és zöld gyümölcs, így az alma, a citrusfélék illetve zöldség, így a brokkoli, a répa, a retek, a cékla, valamint a burgonya, a diófélék, a magvak és a búzacsíra valamint a teljes kiőrlésű gabonafélékből készült termékek bővelkednek ezekben az antioxidánsokban.

2, Esszenciális zsírsavak

Mivel a szervezet képtelen esszenciális zsírsavakat előállítani, fontos, hogy ezek megtalálhatóak legyenek a gyerek étrendjében. Az esszenciális zsírsavak alapvető forrásai a hidegen sajtolt olajok, a diófélék, a magvak és az olajos halak - ez utóbbiakon belül főként a lazac, a tonhal, a makréla, a szardínia és a hering.

3, Probiotikumok

A bélflóra részét képező jótékony baktériumok segítenek elpusztítani a kórokozókat, javítják az emésztést és növelik a szervezet ellenálló képességét. A joghurt, a kefír, az aludttej és a sajtok mind gazdag probiotikum-források, ám antibiotikum-kúra után ajánlott valamilyen gyerekek számára kifejlesztett probiotikum-készítményt választani.

4, Természetes ételek

Felejtsük el a cukrozott üdítőket, a fehérlisztből készült péksüteményeket és a mesterséges adalékokkal teletömött készételeket! Gondoskodjunk családunk egészséges táplálkozásáról piacon vásárolt friss zöldségekkel, gyümölcsökkel! Süssünk mézzel vagy aszalt gyümölcsökkel édesített süteményt egészséges hozzávalókból, készítsünk zöldség chipset nassolnivalónak!

5, Napfény vitamin

A napos órák számának csökkenésével a gyerekek szervezete egyre kevesebb természetes D-vitaminhoz jut, ami pedig egyik feltétele a jó immunvédelemnek. A vitamin kapszulák mellett számos természetes forrása is van a D-vitaminnak. Ételek közül a legtöbb D-vitamint a csukamájolaj, szardínia, tonhal, tej, tejtermékek, máj és a tojás tartalmaznak.

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

Jean Orsolya - 2018 szeptember 03.
 

 

7+1 étel, ami segíti a baba agyi fejlődését!

Összegyűjtöttünk olyan ételeket, melyek tele vannak a gyermeki agy fejlődéséhez szükséges tápanyagokkal. Adjuk ezeket rendszeresen csemeténknek!

5 ok, amely reggeli orrdugulást okozhat

Az orrdugulásnak, ha bizonyítottan nem megfázás vagy légúti betegség egyik tünete, érdemes utánajárni, főként, ha ez a kellemetlen panasz hosszú ideje fennáll. Összegyűjtöttük az öt legjellemzőbb okot, amely az orrdugulás hátterében állhat!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18