FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

A legjobb családi programok a téli szünetre

Érdekességek - Játékok, programok és kiránduló tippek kicsiknek és nagyoknak

Mit csinálnak a fiatalok a szünetben?

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – ez derült ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a téli szünet alatt.

A megkérdezett 15–24 év közöttiek az ünnepek alatt sem szakadnak el a nettől: ugyanolyan gyakran, 18 százalékuk pedig még gyakrabban netezik a szünetben, mint az év más időszakában. A 25 fölöttiek hozzájuk képest inkább ritkábban, vagy ugyanannyiszor ülnek a gép elé, mint az év többi részében.
A világháló mellett a tévé a másik fontos kommunikációs eszköz a 15–24 év közöttiek körében, hiszen 36 százalékuk gyakrabban ül le a készülék elé a téli szünet alatt, mint máskor, míg az idősebb korosztályoknál ez a választás csökkenő tendenciát mutat: a 36 év fölöttieknek már csak 28 százaléka választja gyakrabban a tévét, mint a hétköznapokon.

TV és net helyett válasszuk a családi programokat!

A téli szünet remek alkalmat kínál a közös programokra. Íme néhány szórakoztató otthoni program, amely remek időtöltést ígér a szünidőre vagy a hosszú téli estékre az egész család számára.

Kreatívkodjunk!

A gyerekek többsége nagyon szeret rajzolni, festeni, gyurmázni és sok szülő maga is szívesen kreatívkodik. Gondoljuk ki, hogy mit szeretnénk elkészíteni: egy vicces plakátot, jópofa rajzot a gyerekszoba falára, esetleg üvegfestékkel megrajzolt karácsonyi díszeket, hópelyheket vagy rénszarvast az ablakokra, gyöngyökből fűzött nyakláncot. Igazából csak a fantáziánk szabhat határt a lehetőségeknek.

Tipp: Igazából üres papír, festék, gyurma, filctoll minden családnál akad, de ha speciális terveink vannak, szerezzük be a hozzávalókat még időben! Készítsünk együtt mesekönyvet! Találjuk ki együtt a történetet és illusztráljuk!

Süssünk, főzzünk együtt!

Már a kicsik számára is élvezetes elfoglaltság a közös sütögetés, főként, ha olyan nagy kedvencek elkészítéséről van szó, mint a pizza, brownie vagy a muffin. A tésztagyúrást, nyújtást, a szósszal kenegetést, kavargatást minden gyerek élvezi és még a rossz étvágyúak is örömmel eszik meg a saját maguk által készített finomságokat.

Tipp: Pizzasütés után, pizzát majszolva megnézhethünk otthon egy családi filmet is, így lesz kerek a nap. Válasszunk egy szép, karácsony mesét, családi filmet! Örök klasszikus a Reszkessetek betörők, a Grincs, a Mary Poppins vagy az Igazából szerelem.

Menjünk színházba, moziba vagy múzeumba!

Évközben, amikor a kisebbek óvodába, a nagyobbak iskolába járnak, nem nagyon van rá időnk, hogy színházba, moziba vagy múzeumba járjunk. Pedig nem csak a gyerekeknek, a szülőknek is nagy élmény és segít a mindennapok monotonitását megtörni. Nézzünk utána a múzeumok programkínálatának, az ünnepek tájékán ugyanis különösen nagy a választék.

Tipp: Nézzük meg a moziban a Mary Poppins visszatér című családi filmet vagy látogassunk ki a Szent István Bazilikához a karácsonyi vásárra! Aki még nem járt a Várkert Bazárban, érdemes megnézni, különösen ünnepi fénybe öltöztetve magával ragadó.

Kiránduljunk!

Az egyik legnagyszerűbb csapatépítő aktivitás a kirándulás, akár Budapesten belül maradunk, akár messzebbre utazunk. Tegyünk ki egy térképet az otthonunkba – mi magunk is készíthetünk- és minden kirándulás után jelöljük be, hogy hol jártunk, ragasszuk mellé az ott készült fotókat vagy készítsünk egy naplót az utazási élményeinkkel! Ha nagyon hideg van, elmehetünk korcsolyázni vagy síelni – akár Magyarországon belül is pl. Eplénybe, Mátraszentistvánra -, de nagyon szép kirándulásokat tehetünk a téli erdőben is. Az erdőjárást zárhatjuk fürdőzéssel, felmelegíthetjük magunkat gyógyfürdőink valamelyikében – például Sárváron, Bükfürdőn vagy Szegeden-, de akár az Aquaworld csúszdaparkban.

Tipp: Ha Budapesten belül maradunk, pattanjunk fel a fényvillamosra vagy fénytrolira! Ha izgalmasabbá szeretnénk tenni a kirándulásainkat, készítsünk a gyerekeknek kvízt, amit a nap során látott és hallott információk segítségével tudnak megoldani. A győztes jutalma bármi lehet, aminek tudjuk, hogy örülne csemeténk: egy nagy tábla csokoládé vagy mozijegy, játszóházi belépő két főre a Csodák Palotájába vagy a Millipopba.

Játsszunk!

Délután vagy este, amikor egyébként is inkább csak pihennénk, tévéznénk, vagy olvasgatnánk, kuckózzunk be a családtagjainkkal és kártyázzunk, játsszunk Activityt, Monopolyt vagy a minden korosztály számára egyaránt élvezetes Ki nevet a végént. A boltokban rengeteg különböző típusú társasjáték kapható, az egyszerűbbektől a komoly logikai játékokig, melyek nemcsak szórakoztatnak, de agytornának sem utolsók.

Tipp: Régi, de megunhatatlan klasszikus: Az Ezüst-tó kincse, 2018 kedvencei pedig: A nyolcvan nap alatt a föld körül és a Dixit.

Minden kedves Olvasónknak áldott ünnepeket és élményekben gazdag téli szünetet kívánunk!

Jean Orsolya - 2018 december 25.
 

 

TOP 10 kihagyhatatlan karácsonyi film és mese az egész családnak

A legszebb karácsonyi történetek ünnepi hangolódáshoz

A hármas típusú diabétesz, a MODY: elsősorban a gyerekek és a fiatalok vannak veszélyben!

Veszélyes, mert nincsenek árulkodó tünetei: nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young), ugyanakkor ha nem figyelünk rá, később súlyos szövődményeket okozhat és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18