FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Bevált tippek allergiásoknak a tüneteik enyhítésére

Egészség - Az allergia szezon kellős közepén sokan szenvednek különféle allergiás tünetektől. Éppen ezért hoztunk pár hasznos és bizonyítottan hatékony tippet, amellyel ezek a kellemetlen tünetek enyhíthetők.

Cseréljünk gyakran ágyneműt!

Főként a párnahuzatcsere javasolt pár naponta. Erre azért van szükség, mert a napközben a hajunkon megtapadó pollenek éjszaka a párnánkra kerülnek, így súlyosbítva az allergiás tüneteket. Az allergiásoknak tanácsosabb a szivacspárna és a szintetikus paplan, ugyanis ezeket akár havonta többször, illetve szükség esetén ki lehet mosni, szemben a természetes anyagú tollpárnákkal vagy birkagyapjú takarókkal. A mosáshoz nem feltétlenül szükséges mosószer, hiszen legtöbbször nem piszkos, elsősorban a portalanítás a cél.

Mossunk hajat minél gyakrabban!

A pollenek nem csupán a ruhánkra tapadnak, de a bőrünkre és a hajunkra is, ezért lefekvés előtt mindenképp érdemes lezuhanyozni. Pollenszezonban mossunk gyakrabban hajat, akár sima vízzel is. Ezen kívül a hosszú hajúaknak segíthet, ha összefonva hordják a hajukat, mert így a virágpor szemcséi kisebb felületen tudnak megtapadni.

Viseljünk pamutruhát!

Főleg a gyapjúból készült ruhák magukba szívják a port, így elkerülhetetlen, hogy naponta mossuk őket. Érdemes kerülni ezeket az anyagokat, és pamutból vagy egyéb, könnyen tisztítható kelméből készült ruhákat választani, és azokat is minél magasabb hőfokon mosni.

Ne szárítsunk a szabadban!

Pollenszezonban tilos ruháinkat, ágyneműnket a szabadban szárítani! Így ugyanis magunk visszük be a virágport a lakásba.

Szellőztetés csak okosan!

A szellőztetést időzítsük késő estére vagy hajnalra, amikor a legkisebb a pollenterhelés, napközben pedig tartsuk zárva az ablakokat!

Használjunk légszűrős porszívót vagy légtisztítót!

Szerezzünk be olyan porszívót, amely valóban felszívja a szőnyegbe, kárpitba ragadt virágport! Az otthon levegőjét megszűrő légtisztító is hasznos lehet. (Sokan megfigyelték, hogy a légkondicionált munkahelyükön vagy a bevásárló központokban jobban vannak, mivel a légkondiban részben leragad a pollen, és kevesebb van a keringő levegőben.) Ha nincs ilyen készülékünk, mossunk fel a szokásosnál gyakrabban, de ne használjunk irritáló, klórtartalmú vegyszereket!

Öblítsünk orrot!

Akárcsak a gyakori, hideg vizes arcmosás, az orröblítés is segíthet, hogy kevesebb pollen ragadjon a bőrünkre, nyálkahártyánkra. Érdemes kipróbálni, mint ahogy az orr belsejét védő kenőcsöt is.

Kiránduljunk pollenmentes helyekre!

Kirándulások, nyaralás kiváló helyszínei lehetnek a hegyek vagy a tengerpart, ahol jóval alacsonyabb a pollenszennyezettség (szinte alig kimutatható). Ennek hiányában a hazai barlangokban, gyógybarlangokban találhatunk pollenmentes területeket.

Ügyeljünk a kontaktlencsénkre!

Veszélyforrást jelenthetnek a kontaktlencsék, melyek vonzzák az irritáló polleneket és ott tartják a szemen. Ilyenkor vagy a naponta eldobható lencsét kell választani, vagy az allergiaszezon idején érdemes szemüveget viselni.

Esős időt minden allergiásnak!

Az allergiások számára az sem mindegy, milyen az időjárás: a száraz, napos, szeles idő hatására ugyanis rosszabbodhatnak a tünetek, mivel ilyenkor a fákról több pollen kerül a levegőbe. Legkedvezőbb az esőzés, amely kimossa a polleneket a levegőből.

Gyerekmosoly - 2021 szeptember 09.
 

 

Megkezdődött a tipikus őszi betegségek időszaka: így turbózzuk fel az egész család immunrendszerét velük szemben!

Az ősz a raktározás ideje, ilyenkor tölthetjük fel vitaminkészleteinket is télre. Minél tudatosabban állítjuk össze étrendünket, és válogatjuk meg az alapanyagokat, annál jobban fel tudjuk vértezni immunrendszerünket a különféle vírusos megbetegedések vagy a szezonális nátha ellen. Nézzük csak, milyen jótékony hatással bírnak az őszi zöldségek, gyümölcsök, és miért jó, ha ezekre építjük őszi vitaminkúránkat.

Immunerősítők, amelyekből mindig jó, ha van otthon!

Tél vége felé mindannyian érezhetjük, hogy fáradékonyabbak vagyunk, kevesebb az engergiánk és az immunrendszerünk is támogatásra szorulhat. Cikkünkben olyan hatékony immunerősítő ételeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyszerűen és olcsón beszerezhetők.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18