FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Egyre több gyerek kerül kórházba az Egyesült Államokban a delta variáns miatt

Egészség - Minden korábbinál több gyereket kezelnek koronavírussal az Egyesült Államok déli és középnyugati kórházaiban, a szakértők a korábbinál rosszabb hullámra készülnek - írja a The Wall Street Journal. Az orvosok megosztottak abban, hogy a Delta variáns súlyosabban érinti-e a gyerekeket mint a korábbi változatok.

Az Egyesült Államok déli és középnyugati államaiban az elmúlt hat hétben ugrásszerűen megugrottak az esetszámok. A rendkívül fertőző Delta -variáns elsősorban a vakcinázatlan emberek körében terjed. A 12 év alatti gyerekek még nem jogosultak az oltásra, és az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia által összeállított adatok szerint a 12 és 17 év közöttiek oltottsági aránya is viszonylag alacsony. Bár a gyerekeknél jóval kisebb a súlyos esetek kialakulásának valószínűsége, az Egészségügyi és Humánszolgálati Minisztérium friss adatai szerint jelenleg minden korábbinál több gyereket kezelnek koronavírusfertőzés miatt kórházban.

A gyermekkórházak az iskolák újbóli megnyitását követően még több esetre készülnek. Több nővért vesznek fel, átdolgozzák a kiürítési protokollokat, felgyorsítják a szobatakarítást, készenléti terveket dolgoznak ki az ágykapacitás bővítésére, és felkészítik a személyzetet a multiszisztémás gyulladásos szindróma, vagyis a MIS-C felfutására. A MIS-C egy ritkán előforduló betegség, ami a koronavírusfertőzés után néhány héttel alaulhat ki, megfelelő diagnózis és kezelés nélkül szervkárosodáshoz vagy akár halálhoz is vezethet.

Az egyelőre nem világos, hogy a Delta variáns súlyosabban érinti-e a gyerekeket mint akorábbi változatok. Néhány gyerekorvos úgy véli, hogy a Delta variáns súlyosabb a korábbi változatoknál, de van, aki ezt nem látja bizonyítottnak.

Forrás: Wall Street Journal; Portfolio.hu

Gyerekmosoly - 2022 február 22.
 

 

Világújdonság – Szinte teljesen kisöpri a COVID-ot az új orrspray

Az indiai kísérletek azt mutatják, hogy a betegek orrából néhány nap leforgása alatt kipucolja a koronavírust egy új orrspray.

Más tüneteket okoz a gyerekeknél az omikron, mint az eddigi mutációk – Mutatjuk a fő tünetet!

Más tüneteket okoz a gyerekek szervezetében az új típusú koronavírus omikron variánsa, mint amit korábban tapasztaltak koronavírusos betegeiknél - ezt mondják egy Bonn közeli gyerekkórház orvosai. Ugyanakkor azt látják, hogy a korábbi mutációk miatt kórházba került gyerekek lassabban épültek fel, mint az omikronnal fertőzöttek.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18