FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ezeket a növényeket ne vigye otthonába, ha kisgyermeke van!

Egészség - Veszélyforrások, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha kisgyermekünk van

A kisgyermekek számára a világ felfedezésének legáltalánosabb módja, hogy mindent a szájukba vesznek, megkóstolnak. Éppen ezért nagyon fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen mérgező és veszélyes anyagokat tartunk –akár a tudtunkon kívül – az otthonunkban.

Gyógyszerek

A listát a gyógyszerek vezetik, ezért ezeket tároljuk gyermekeink által hozzá nem férhető helyen! Főként a színes bevonatúak kelthetik fel a csemeték figyelmét, akik még nem tudnak különbséget tenni a cukorka, színes mázzal bevont drazsék és a gyógyszerek között.

Háztartási vegyszerek

Felnőttként persze meg sem fordulna a fejünkben, hogy belekortyoljunk a finom illatú mosószerbe vagy megkóstoljuk a mosóporos kapszulát. A gyerekek viszont ilyen szempontból is nagyon kreatívak és kíváncsiak. Főként az orális megtapasztalás korszaka veszélyes, amikor a megismerés és ismeretszerzés legfőbb formája, hogy mindent a szájukba vesznek.

Alkohol

Az alkoholos italokat mindig tartsuk elszeparáltan, és még véletlenül se a szörpök, rostos üdítők, ásványvíz társaságában. A kicsik ugyanis csak azt látják, hogy anya kiemel egy üveget valahonnan és abból tölt az ő ivókulacsába. Igaz, egy-két kortytól még nem lesz baja, de a legbiztonságosabb, ha az alkoholt gyermekünk számára nem hozzáférhető helyen tartjuk.

Mérgező növények

A lakásban és a teraszon, kertben tartott növényeket is érdemes górcső alá venni, és amelyik mérgező, azt elajándékozni, eltávolítani vagy elkeríteni. Számos olyan közkedvelt vadon termő, vagy dísznövény található a kertekben, melyek színes levelei, virágai, bogyói különösen vonzóak a gyermekek számára, a gombákról nem is beszélve. Ez utóbbiakat saját gyűjtés esetén csak akkor fogyasszuk, ha előtte gombaszakértővel bevizsgáltattuk! Minél előbb tanítsuk meg a gyermekeknek, hogy semmit se egyenek meg, amit a kertben találnak. Nézzünk utána, hogy milyen növények találhatóak a kertünkben és a környékünkön, tájékozódjunk szakkönyvekből, az internetről vagy kérjük szakember tanácsát!

A kertben leggyakrabban előforduló mérgező növények és a veszélyes szobanövények:

  • Sisakvirág, gyöngyvirág, hóvirág, kikerics, gyűszűvirág, szellőrózsa, labdarózsa
  • Leander, aranyeső, lilaakác, maszlag, borostyán, lonc, tuja, kecskerágó, fagyal, ecetfa, madárbirs, tiszafa, vadgesztenye, labdarózsa, nadragulya, angyaltrombita
  •  Szobanövények: ciklámen, mikulásvirág, fikusz, könnyező pálma, anyósnyelv

 

Gyerekmosoly - 2020 január 27.
 

 

Így előzzük meg a mérgezéseket kisgyermekkorban!

A leggyakoribb okok, melyek mérgezéshez vezethetnek és a legfontosabb teendők

Megduplázódott a gombelemek miatt a sürgősségire kerülő gyerekek száma

Egy friss tanulmány szerint az elmúlt évtizedekhez képest kétszer annyi gyerek kerül a sürgősségi osztályokra, mert elemet nyeltek le.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18