FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ezekre a gyógyszerekre lehet szükség Karácsonykor

Egészség - A legfontosabb gyógyszerek, amelyek ünnepek alatt nem hiányozhatnak a házi patikából!

Az ünnepek alatt kizárólag az ügyeletes patikák lesznek nyitva, ezért érdemes körültekintően végiggondolni, mire lehet szükség, ha esetleg megbetegszik valaki vagy kisebb sérülést szenved.

- Ha rendszeresen szedünk valamilyen gyógyszert, mindenképpen ellenőrizzük, hogy nem fogyunk-e ki belőle az ünnepek alatt. Ha igen, akkor még karácsony előtt írassuk fel orvosunkkal és váltsuk ki!

- Asztmás, kruppra, esetleg lázgörcsre hajlamos gyerek esetén nagyon fontos, hogy a roham elhárítására való gyógyszerek és gyógyhatású készítmények mindenképpen rendelkezésre álljanak. Köhögős gyereknek segíthet, ha van otthon valamilyen köptető, váladékoldó – ezeket az esti órákban már nem szabad alkalmazni, hogy az éjszaka nyugodtan teljen.

- Ha baba van a családban, ne karácsony másnapján vegyük észre, hogy elfogyott a tápszer! Mivel a háziorvosok is sokszor szabadságot vesznek ki a két ünnep között, érdemes még időben úgy kiszámolni az adagokat, hogy az újévig is kitartson az otthoni készlet. Emellett a hasfájós babáknak legyen mindig kéznél olyan készítmény, amely alkalmas a hasfájás, a bántó szelek okozta problémák enyhítésére.

- Tartsunk otthon mindig megbízhatóan működő lázmérőt! Ha digitális lázmérőnk van, érdemes egy hagyományosat is beszerezni, hogy legyen vésztartalék.

- Láz- és fájdalomcsillapító mindig legyen a házi patikában! Ezekből a készítményekből ne csak felnőttek számára alkalmasat tartsunk otthon, hanem gyermekünk életkorának megfelelőt is! A legkisebbeknek legkényelmesebben kúp formájában tudunk lázcsillapítót adni, ebből létezik újszülött kortól adható fajta is. Kicsit nagyobbak szeretni szokták a szirup-formájú gyógyszereket, de hányásos megbetegedés esetén náluk is jól jöhet a nagyobb hatóanyag tartalmú kúp vagy csepp. A legnagyobbak már a tablettát is le tudják nyelni, de figyeljünk oda a koruknak megfelelő hatóanyag és dózis kiválasztására! Lázcsillapítót sokszor nem csak egyszer kell adnunk: ilyenkor nagyon ügyeljünk rá, hogy váltogassuk a különböző hatóanyagú gyógyszereket.

- Rendszeresen ellenőrizzük a gyógyszerek lejárati dátumát, nehogy meglepetésként érjen bennünket, hogy az a lázcsillapító, amit éppen be akarunk adni, már régen lejárt.

- Az ünnepek alatt a leggyakoribb gyerekbetegségek a különféle fertőzések, jellemzőek a felső légúti hurut vagy bélhurut. Az olyan tünetek mellett, mint a láz, a fej- vagy torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, köhögés, a hányás, hasmenés okoz problémát. Ezek enyhítésére, kezelésére elég néhány gyógyszert otthon tartanunk. Nátha, orrfolyás, orrdugulás esetén jól jöhet valamilyen orrcsepp: ezek is életkornak megfelelően változó koncentrációban tartalmazhatják a hatóanyagot. A náthára ajánlott kombinált, több hatóanyagot tartalmazó készítmények egészen kicsi gyermekeknek nem adhatók, és nagyobbaknál is figyelembe kell vennünk, hogy a lázcsillapító komponensük általában a paracetamol, így ezt más gyógyszerformában párhuzamosan nem szabad adni.

- Hányás, hasmenés esetén a legfontosabb szempont, hogy a beteg ne száradjon ki. A patikákban kapható ORF-nek nevezett (orális rehidratáló folyadék) por vagy ital formájú keverék, amely épp ideális mennyiségű sót illetve cukrot tartalmazva a lehető legjobb módja az elvesztett folyadék pótlásának.

- A statisztikák szerint az ünnepek alatt rengeteg kisebb-nagyobb baleset történik. Az égési sérülések, vágott sebek ellátására mindig legyen otthon kötszer, sebtapasz, fertőtlenítő és hámosító készítmény.

 

Jean Orsolya - 2017 december 12.
 

 

Ezeket a növényeket ne vigye otthonába, ha kisgyermeke van!

Veszélyforrások, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha kisgyermekünk van

Minden, amit jelenleg a koronavírusról tudunk

Honnan jött? Hogyan terjed? Melyek a tünetei? Mennyire veszélyes és elérheti-e Magyarországot?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18