FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így erősítsük immunrendszerünket természetes módszerekkel!

Egészség - Immunerősítés illóolajokkal

Készüljünk a hideg hónapokra!

A hidegre nem csak öltözködéssel, hanem táplálkozással és szokásaink megváltoztatásával is felkészíthetjük a testünket. Ösztönösen érezzük hideg estéken, csípős reggeleken, hogy jól esik egy csésze forró tea mézzel, citrommal. Kívánjuk a kicsit kiadósabb, tápanyagdúsabb ételeket, de szerencsére a természet is bőven gondoskodik rólunk olyan szuperzöldségekkel, mint a gesztenye, az édesburgonya vagy a sütőtök. Ezek kifejezetten kalóriadús növények, de vitamin- és tápanyagtartalmuk is rendkívül magas, így nagyon hasznosak testünknek a téli, megfázásos időszakra felkészülésben.

Míg nyáron nagyon egyszerű a számtalan friss zöldség, gyümölcs fogyasztásával és a sok napsütésből feltöltekezni a szükséges vitaminokból, addig ősszel és télen már nagyobb odafigyelést igényel részünkről, hogy ne alakuljon ki valamiféle hiány a szervezetünkben.

Az okos és tudatos táplálkozás mellett kiemelten fontos a rendszeres mozgás, a mindennapos séta a friss levegőn, hiszen oxigénre minden sejtünknek szüksége van.

Készítsünk immunerősítő illóolaj keveréket!

A hideg hónapokban ajánlott megtámogatni az immunrendszer működését, hogy szervezetünk ellenálló legyen a hideg idővel érkező fertőzésekkel szemben. Az aromaterápia egy különösen hatékony módszer az immunrendszer tonizálására. Az illóolajok a bőrön át könnyedén felszívódva bekerülnek a véráramba, és aktív molekuláik gyorsan kifejtik fertőtlenítő és immunserkentő hatásukat.

Léteznek kifejezetten immunerősítő illóolajkeverékek. Keverjünk össze 2 ml eukaliptusz, 2 ml madagaszkári kámfor és 1 ml citrom illóolajat és ebből 5 cseppet simítsunk fel a gerincen naponta egyszer, lehetőség szerint reggelente, 3 héten át. A keverék nem bőrirritáló, de ha egyéni érzékenység lépne fel, akkor ugyanannyi csepp növényi olajat (sárgabarackolaj, olívaolaj, szezámolaj, meggymagolaj tetszés szerint választva) adjunk hozzá az illóolajkeverékhez.

Párologtassunk!

Citrom, eukaliptusz, pálmarózsa, erdei fenyő, kubeba, madagaszkári kámforfa, rozmaring illóolajok bármelyike jó választás az őszi időszakban párologtatásra. Párologtatóba téve fertőtlenítik a levegőt, és serkentik a szervezet védekező mechanizmusát, öngyógyító folyamatait.

Forrás: Adrienne Feller aromaterápia

Gyerekmosoly - 2019 október 03.
 

 

Így védjük a kicsiket a nátha szezonban!

Orrfújás, orrszívás és természetes gyógyulássegítő módszerek

5 gyógynövény, ami segít a vírusokkal szembeszállni

Az őszi, téli időszakban különösen oda kell figyelni az immunrendszer támogatására, érdemes a gyógynövények erejét is kihasználni.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18