FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így karácsonyozzunk babával!

Általános - 8 hasznos tanács a boldog és gondtalan ünnepléshez, ha kisbabánk van.

Bár egy baba érkezése a családba alapjaiban forgatja fel a megszokott rendet, a számára legfontosabb dolgok – amikor éhes megkapja a számára létfontosságú anyatejet, érezze édesanyja testközelségét, gondoskodását- viszonylag könnyen biztosíthatók számára. És ez az ünnepek közeledtével sincs másként.

Ha már nagyobb a kicsi, ugyanolyan fontos a napirend, a nyugodt környezet karácsonykor is, mint az év bármely más időszakában. Ne ilyenkor akarjunk változtatásokat bevezetni, az utazás, a szülők felfokozott aktivitása, a sok vendég elég feldolgozandó ingert adnak egyébként is gyermekünknek.
Íme néhány ötlet, hogy kisgyerekkel is zökkenőmentesek legyenek az ünnepek!

1, Mindig legyen idő elcsendesedni, pihenni!

Bármilyen nagy vendégjárás is van, bárhol is vagyunk, legyen egy zug, ahová időnként a babával visszahúzódhatunk, beburkolózhatunk egy puha, meleg takaróba, bekuckózhatunk és nyugodtan pihenhetünk!


2, Tartsuk a megszokott rituáléinkat!

Bárhol is legyünk, a napi rituáléinkhoz ragaszkodjunk: az étkezések és az alvás ideje, a fektetés körüli rituálék maradjanak változatlanok, s ha máshoz nem is, ezekhez ragaszkodjunk saját és babánk nyugalma érdekében.

3, Tartsuk szem előtt a baba igényeit!

Még ha vendégeink is vannak, nyugodtan vonuljunk el, ha ez esik jól, de választhatjuk azt is, hogy hordozókendőbe kötve visszük magunkkal a kicsit is, a babák ugyanis nagyon szokták élvezni a nyüzsgést, főként, ha közben anya testközelségében biztonságban érzik magukat. Nem minden kisgyerek szereti ugyanakkor, ha számára ismeretlenek akarják őt kézbe venni. Ilyenkor vegyük figyelembe az ő igényeit!  Mi ismerjük őt a legjobban, pontosan tudjuk, hol húzódnak a határai. Tartsuk ezt tiszteletben!

4, Ne törekedjünk a tökéletességre!

Ha nem nagyon volt időnk és energiánk a baba mellett a családtagok számára a tökéletes ajándékot beszerezni, ne rágódjunk ezen és pláne ne vegyük utolsó pillanatban a nyakunkba a várost! A stresszt és feszültséget ugyanis a kicsi is megérzi és nyűgös lesz tőle. Szóljon az idei ünnep a meghitt pillanatokról! Valószínűleg a család többi tagja is meg fogja érteni, hogy idén nem az ajándékok vannak a fókuszban.

5, Ne essünk túlzásba a kicsi ajándékaival sem!

Ne essünk túlzásba a kicsi megajándékozása során sem. Pici babának a legnagyobb ajándékot azzal adhatjuk, ha foglalkozunk, játszunk vele, és minél több időt töltünk együtt. Pár hónapos lurkónak adhatunk színes rágókát, vagy egy zenélős játékot, de felesleges túl sok pénzt költeni, a rokonság úgyis elárasztja majd rengeteg (és sokszor) felesleges ajándékkal.

6, Minél kevesebbet utazzunk!

Ne induljunk országjáró utazásra a picivel, csak mert eddig ez volt a családban a szokás! A kicsiknek sokkal jobb, ha a megszokott környezetükben lehetnek, és nekünk sem kell azon aggódni, mindent bepakoltunk-e amire a babának szüksége lehet. Tervezzük meg, hogy melyik nap, kivel találkozunk, hosszú útra azonban semmiképp se induljunk a picivel!

7, Ne vállaljuk túl magunkat!

Ha újdonsült anyukák vagyunk, ne most akarjunk kiteljesedni a konyhában és többfogásos menüt készíteni a családnak! Ez az ünnep most nem arról szól, hogy végigfőzzünk egy komplett karácsonyi ételsort. Vonjuk be a párunkat vagy kérjünk segítséget édesanyánktól, anyósunktól. Biztosan lelkesen részt vesznek majd a nagy főzőcskében.

8, Alakítsunk ki saját hagyományokat!

Ha ez lesz az első közös karácsonyunk, itt a lehetőség, hogy új hagyományokat teremtsünk. Olyanokat, amelyek a legjobban megfelelnek a mi igényeinknek és vágyainknak. Beszéljük meg a párunkkal, mi a legfontosabb számunkra, mi legyen az ünnep forgatókönyve. Alakítsunk ki saját szokásokat, amelyektől sajátunknak érezzük ezt a csodás ünnepet.

Ünnepeljünk úgy, ahogy jól esik! A lényeg, hogy a karácsony rólunk, a családunkról szóljon, pont ahogy azt szeretnénk.

Áldott, békés és boldog Ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!

Gyerekmosoly - 2021 december 07.
 

 

Idén ne a tökéletességről szóljon a karácsony! Tippek a nyugodt, meghitt ünnepekért (babával is)

Sokan esünk abba a hibába, hogy mindent tökéletesen akarunk csinálni a karácsonyra készülődve, túlhajszoljuk magunkat és mire elérkezik a várva várt ünnep, csak azt vesszük észre, kiégtünk. Sosem késő ezen változtatni, idén legyen egy kicsit másképp!

Indulhat a karácsonyi készülődés! – Tippek az ünnepi hangolódáshoz gyerekekkel

A karácsonyi készülődés régen a lelassulásról szólt, azonban a mai rohanó világunkban ez egyre nehezebb. Ilyenkor kell beszerezni az ajándékokat, összeállítani a menüt, vendégséget, utazást szervezni. Hogyan lehet meghitt a karácsonyi készülődés gyerekekkel? Ebben a cikkben ehhez gyűjtöttünk össze hasznos tippeket!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18