FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így kerülje el gyógynövényekkel a náthát!

Egészség - Úgy érzi, nátha bujkál Önben? Bízza magát a gyógynövények erejére!

Légúti problémákra, megelőzésre: Eukaliptusz

Az eukaliptusz rendkívül hatásos gyógynövény, ha náthával, meghűléssel küzd: antiszeptikus, nyákoldó és hűsítő hatású, emellett kiváló köptető és görcsoldó. Légúti megbetegedések esetén inhalálhatunk is vele, patikákban, bioboltokban kaphatók nagy tisztaságú illóolajok kifejezetten erre a célra. Nagyon hatékony, ha teát készítünk pár eukaliptusz levél felhasználásával: a leveleket forraljuk tíz percig egy kis lábos vízben, várjuk meg, míg iható hőmérsékletűre hűl, majd naponta 2-3 csészével kortyoljunk el belőle! Téli betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas!

A természet aszpirinje: Zsálya

A zsálya kiváló fertőtlenítő, baktériumölő és gyulladásgátló hatású gyógynövény, melynek gyógyhatását tudományos vizsgálatok is bizonyítják. Serkenti az emésztést, gyomorhurutra is nagyszerű gyógyír. Gyógyteaként fogyasztva jó hatással van a torokgyulladásra, de toroköblítőként is használhatjuk. Akárcsak az eukaliptusz leveleiből, a zsályából is készíthetünk gyógyító főzetet forrázással.

Orrdugulás ellen és fájdalomcsillapításra: Rozmaring

A rozmaringot többnyire fűszernövényként ismerjük, pedig gyógynövényként is megállja a helyét: stimulálja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat – migrénes fejfájás kiváló ellenszere- és csökkenti a felső légúti fertőzés miatt kialakult orrdugulást. Antioxidáns vegyületei erősítik az immunrendszert és segítik a szervezetet a kórokozók legyűrésében is, emellett nyugtató és stresszoldó hatású. Teát úgy készíthetünk belőle, hogy 1-2 teáskanálnyi aprított rozmaringlevelet beledobunk egy csésze forró vízbe, majd tíz percig állni hagyjuk és végül leszűrjük. Fogyasztása naponta 2-3 csészével ajánlott.

Torokgyulladásra: Bazsalikom

Bár a bazsalikomot elsősorban gyomorpanaszokra – felfúvódás, gyomorrontás- ajánlják, ennél sokrétűbb gyógynövényről van szó. Csökkenti a magas vérnyomást, kiváló köhögéscsillapító és antibakteriális hatása miatt torokgyulladás esetén is bevethető. Fogyaszthatjuk nyersen, salátába, tésztaételekhez tépkedve vagy olívaolajjal, parmezánnal és fenyőmaggal összeturmixolva pesztó formájában is.

Váladékoldó csodaszer: Cayenne-bors

A Cayenne bors pikáns ízét magas kapszaicin-tartalma adja, amely kiváló fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír. Fokozza a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait, elősegíti az izzadást. Természetes váladékoldóként is hatásos, különösen felső légúti fertőzések esetén. Bármilyen főtt ételt, tésztafélét, főzeléket ízesíthetünk vele, húspácokhoz is használhatjuk. Teába vagy forró csokiba keverve nem csak extra ízhatást, de gyógyhatást is elérhetünk vele.

 

Jean Orsolya - 2018 február 14.
 

 

Ezek a jelek utalhatnak vérszegénységre!

A vérszegénység jelei, okai és kezelése gyermekkorban

Gyerekeknek is adható illóolajok emésztési problémákra

Ezeket az illóolajokat használjuk, ha valamelyik családtag emésztési problémákkal küzd!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18