FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így különböztethető meg az influenza és a megfázás!

Egészség - Hogyan dönthető el, hogy gyermekünk "csak" megfázott vagy sajnos, elkapta az influenza vírust? Íme a legfőbb különbségek!


A kidshealth.org összegyűjtötte, hogyan  állapíthatjuk meg legegyszerűbben, hogy a gyermekünk influenzás lett vagy csak egy szimpla megfázást szedett össze.

Az influenza és a megfázás fő tünetei


Az influenza fő jellegzetességei:

  • hirtelen, minden előzmény nélkül jelentkezik, a betegség kialakulása gyors
  • magas (vagy nagyon magas) lázzal jár
  • izomfájdalmakat, gyengeséget, levertséget okoz
  • erős fejfájással jár
  • nincs étvágy
  • hidegrázás

A megfázás jellemző tünetei:

  • a betegség kialakulása lassú
  • torokkaparás, torokfájás az első tünet, majd megjelenik az orrfolyás is
  • általában nem jár magas lázzal, maximum hőemelkedéssel
  • nem jellemző izomfájdalom és súlyos fokú levertség
  • nincs fejfájás és hidegrázás
  • van étvágy

Mi a teendő?

Általában elmondható, hogy ha a tünetek többsége alapján influenzára gyanakszunk, a biztos diagnózist akkor is csak orvos állíthatja fel. És ugyanez igaz a megfázásra is. Főként akkor, ha egy-két napon belül a tünetek nem enyhülnek, hanem súlyosbodnak. Egy egyszerű nátha is komoly betegséggé fajulhat, ha nem vesszük komolyan és felülfertőződés alakul ki.

Nagyon fontos, hogy ha csak a gyanúja is fennáll az influenzának, főként csecsemővel, kisgyerekkel, mielőbb forduljunk szakemberhez!  A krónikus betegségben szenvedő gyerekekre és a csecsemőkre nézve sokkal veszélyesebb az influenza, gyakran kórházi kezelésre is szükségük van a betegség esetén. Nekik az orvos vírusölő gyógyszert is adhat, melyek enyhítik az influenza tüneteit. Erre azonban csak az influenza első tüneteinek megjelenését követő 48 órán belül van lehetőség. Ezért is fontos, hogy ne habozzunk, ha influenzára gyanakszunk.

Influenza esetén a pihenés, rengeteg folyadék és láz- valamint fájdalomcsillapító segítenek enyhíteni a kínzó tüneteket, valamint gyorsítani a gyógyulást. Megfázás esetén ugyanezek a módszerek vethetők be illetve orrfolyás, orrdugulás esetén a megfelelő orrspray alkalmazása, inhalálás is javíthat az állapoton.

Gyerekmosoly - 2020 február 13.
 

 

Megfázott vagy influenzás? A kettő hasonlít, de máshogy kell kezelni!

A nátha ellen nincs oki terápia, nincs gyógyszer, és eltart jó egy hétig, mire kilábalunk belőle, tehát, marad a tünetek csillapítása.

Így előzze meg, hogy gyermeke állandóan megbetegedjen a közösségben!

Közösségbe jár a gyermeke? Bölcsis vagy ovis? Akkor bizonyára az Önök számára is ismerős az az állapot, hogy többet beteg, mint amennyit nem. Mert állandóan elkap valamit, pár nap alatt meggyógyul, majd amikor visszamegy a közösségbe, újra megfertőződik és kezdődik az egész előlről. Összegyűjtöttünk pár hasznos információt, tippet, tényeket és tévhiteket, mi segíti a gyors felépülést és mi nem, mivel erősíthető gyermeke immunrendszere.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18