FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Így szoktassuk rá gyermekünket könnyedén az egészséges táplálkozásra!

Étkezés - 7 praktika, hogy gyermekünk az egészséges ételeket is élvezettel elfogyassza!

1, Mindig legyen otthon egészséges választék!

A gyerekek azokat az ételeket eszik, amelyek rendelkezésre állnak otthonukban. Rajtunk, szülőkön múlik, mi kerül rendszeresen az asztalra, milyen ízekhez szoknak hozzá és milyen étkezéssel kapcsolatos szokások lesznek természetesek számukra, éppen ezért próbáljunk tudatosan tervezni, vásárolni! Tartsunk otthon mindig olyan hozzávalókat, amelyekből ízletes, ugyanakkor egészséges ételeket készíthetünk. Használjunk rendszeresen gyümölcsöt, zöldséget a tízórai, uzsonna elkészítéséhez, vagy főétkezések mellé köretnek. Táplálkozzunk változatosan!

2, Ötletes tálalás

Különösen a kicsiknél számít nagyon sokat, mennyire tetszetősek a feltálalt ételek. A „nevetős” szendvicseket, a mosolygó ételeket sokkal szívesebben elfogyasztják, mint a számukra fantáziátlan fogásokat. Az internetről számtalan recept letölthető, amelyek nem csak finomak, de nagyon látványosak, ráadásul többségük gyorsan elkészíthető.

3, A nassolás kötelező!

Mindig legyenek szem előtt egészséges finomságok, így természetes lesz gyermekünk számára, hogy ha nassolnivalóra vágynak, onnan vehetnek, tukmálás nélkül. Egészséges nassolnivalók lehetnek a pirított magvak, görög joghurt friss gyümölcsökkel, gabonakeksz, sajt almával vagy zellerszár mártogatósokkal.

4, Mesehősök a tányéron

Több könyv, film főszereplői a zöldségek, gyümölcsök és ízletes ételek – gondoljunk csak a Lecsó című filmre, amelyben egy patkány a chef -. Ha még nincsenek ilyen témájú könyveink, szerezzünk be gyermekünk életkorának megfelelőeket. Nálunk nagy kedvenc volt Hohol Ancsa: Terka a piacon című könyve, amelyben a zöldségek életcélja az volt, hogy egy kedves kisgyerek megegye őket, minden gyümölcs és zöldség saját személyiséggel rendelkezett és a legnagyobb szégyen és borzalom az volt a számukra, ha valamelyikük a kukában végezte. Segíthetnek a gyümölcsökkel, zöldekkel kapcsolatos versek és mondókák is.

5, Sajtszószt, reszelt sajtot a zöldekre!

Minden gyerek szereti a reszelt sajtot, sajtszószt, mártogatósokat. A párolt, sült zöldségek mellé mindig kínáljunk sajtfalatokat, egészséges, például fokhagymás-tejfölös vagy joghurtos, krémsajtos mártogatósokat! Sokkal izgalmasabbak lesznek így az ízek, és az egész étkezés, ha lehet mártogatni.

6, Járjunk elöl jó példával!

Minden törekvésünk azonban hiábavaló, ha mi magunk nem járunk elöl  jó példával! A legjobb módszere annak, hogy meggyőzzük gyermekünket az egészséges táplálkozásról az az, hogy mi, szülők is egészségesen étkezünk. A gyerekek utánozzák a felnőtteket, az ő példájukat követik. Biztosak lehetünk benne, hogy ameddig szülőként mi is sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, odafigyelünk rá, hogy mit eszünk, változatosan étkezünk, a megfelelő üzenetet fogjuk átadni gyermekünknek.

7, Ne zsaroljunk az étellel!

Ne kötelezzük a gyereket, hogy mindent megegyen a tányérról. Arra ösztönözzük, hogy mindig annyit egyen, amennyi jólesően eltelíti. Így taníthatjuk meg arra, hogy figyeljen teste jelzéseire és felismerje a telítettségi érzést.  Soha ne próbáljuk gyermekünket étellel zsarolni vagy jutalmazni. Ne használjuk díjként a desszertet abban az esetben, ha mindent megeszik!

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

Jean Orsolya - 2018 szeptember 24.
 

 

Veszélyek a játszótéren - Előzzük meg a komolyabb bajt!

A játszóterezés nagyon jó dolog, de vannak veszélyei, különösen tavasszal. Az alábbiakban összeszedtük a leggyakoribbakat és azt is eláruljuk, hogyan előzhetjük meg a komolyabb bajt.

Együnk minden nap mézet! Mutatjuk, mi mindenre gyógyír!

Tudta, hogy a repceméz gyomorsav ellen is érdemes bevetni? És azt, hogy a hársméz kolint tartalmaz? Vagy hogy az akácméz májregeneráló?

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18