FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Itt az influenza!

Egészség - Most már hivatalosan is bejelentették, hogy Magyarországon influenza járvány van. Vajon hol van a legtöbb megbetegedés?

Hol van a legtöbb megbetegedés?

Becslések szerint január 20. és 26. között 17464 ember, az előző hetinél 41,2%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Úgy tűnik, idén az A-vírus tarol. 

A 100 000 lakosra jutó orvoshoz fordult betegek száma Pest (321), Győr-Moson-Sopron (256) megyében és Budapesten (239) volt a legmagasabb, Csongrád (44), Somogy (63) és Tolna (68) megyében a legalacsonyabb.Egy hét alatt az influenza miatt orvoshoz fordulók száma Veszprém megyében közel háromszorosára, Csongrád és Tolna megyében több mint kétszeresére nőtt. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket nyolc területen (a fővárosban, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Vas megyében) diagnosztizáltak.

A betegek 33,1%-a 0-14 éves gyermek, 36,1%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23,2%-a, 7,6%-a 60 éven felüliek közül került ki. A korcsoportok közül a 3-5 évesek között volt a legmagasabb az előfordulási aránya az influenzának.

A legtöbb megbetegedést az A típusú influenzavírus okozza

Ezt követte a 6-14 évesek és a 15-34 évesek érintettsége. A negyedik naptári héten ötvennyolc influenza-gyanús betegtől érkezett vizsgálati anyag a Nemzeti Népegészségügyi Központba. Az orvosok által beküldött 39 beteg légúti mintájában hét esetben influenza A(H1N1)pdm09, három esetben influenza A(H3),két esetben influenza A(NT) és két esetben influenza B vírus jelenlétét mutatták ki.

A hagyományos diagnosztikus célú beküldés keretében érkezett 19 betegnél hét esetben az influenza A(H1N1)pdm09 vírus és egy esetben influenza B vírus kóroki szerepét igazolták az elvégzett virológiai vizsgálatok.Az év negyedik hetében influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról három jelentés érkezett. Bács-Kiskun megyében, egy óvodában torokfájással, köhögéssel, magas lázzal, hidegrázással jelentkező légúti járvány alakult ki.

Egy Heves és egy Baranya megyei egészségügyi intézményben kialakult influenzaszerű tünetekkel járó járvány az ápoltakat és a dolgozókat is érintette. A Heves megyei intézményből származó mintákban az influenza A(H1N1)pdm09 vírus jelenlétét igazolták, a másik két járvány esetében a vizsgálatok még folyamatban vannak.

Az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma alapján számított országos betegséggyakoriság átlépte a járványküszöböt.

Adenovírus és RS-vírus is garázdálkodik

Az utóbbi hetekben összesen 314 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban, ahol 37 embernél igazoltak influenza A - 23 influenza A(H1N1)pdm09, 8 influenza A(H3N2), 6 A(NT) - és három főnél influenza B vírus okozta fertőzést. Huszonöt megbetegedést adenovírus, két esetben RSV okozott. Emellett a kórházakban a diagnosztikus célból elvégzett vizsgálatok során összesen 84 esetben influenza A, négy esetben influenza B, továbbá 76 esetben RS vírust mutattak ki.

Forrrás: ÁNTSZ

Gyerekmosoly - 2020 február 06.
 

 

A járványszakértő: „Most már biztosan lesz második hullám, amely Kínában és Németországban el is indult.

A  napokban már értesülthettünk róla, hogy Észak-Németországban újra belobbant a koronavírus- járvány és Kínából is újabb gócpontokról kaptunk hírt. A Univerisity of California járványspecialistája, Ravina Kullar szerint a COVID-19 második hulláma akár sokkal súlyosabb lefolyású is lehet, mint amilyen az első volt.

Olyan lesz a majomhimlő mint a covid? Kell-e félnünk tőle?

Azután, hogy a majomhimlő megjelent Európában, és napi szinten észlelnek új eseteket Spanyolországban és Nagy-Britanniában nemrég egy gyermek intenzív osztályra került a fertőzés miatt. – írta a Mirror.- A vírus általában enyhe, de ritka esetben súlyosabb kimenetele is lehet, a portál szerint ez gyermekeknél és az arra érzékenyebbeknél fordulhat elő.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18