FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Kanadában már elkezdődött a 11 évnél idősebb gyermekek oltása Pfizer-vakcinával

Egészség - A kanadai egészségügyi hatóság engedélyezte a 11 évesnél nagyobb gyerekek beoltását az amerikai-német fejlesztésű Pfizer-vakcinával, az Európai Unióban pedig most van engedélyeztetés alatt – adta hírül az AP amerikai hírügynökség.

Európai Uniós engedélyt kért a Pfizer és a BioNTech az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinájuk alkalmazására a 12-15 éves korosztályban – közölte pénteken az amerikai gyógyszeripari társaság és a német biotechnológiai kutatóvállalat. Kanadában korábban már engedélyezték ennek az oltószernek a beadását a 15 évesnél idősebb gyerekek esetében.

A Pfizer cég március végén tett közzé előzetes eredményeket 2260, 12–15 év közötti – önként jelentkező – gyerek beoltásáról Kanadában. Egyik serdülő sem betegedett meg koronavírustól azok közül, akik dupla oltást kaptak, míg a placebócsoportban 18-an megfertőződtek. Mellékhatások tekintetében ugyanaz a tapasztalat, mint fiatal felnőtteknél: fájdalom, láz, hidegrázás, fáradtság – főként a második oltást követően.

A Pfizer és a BioNTech azt kéri az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA), hogy a Comirnaty nevű készítményük úgynevezett feltételes forgalomba hozatali engedélyét (CMA) Európában is egészítse ki azzal, hogy az indikáció – orvosi alkalmazási javallat – a 12-15 év közöttiekre is vonatkozik.

Amennyiben az EMA elfogadja a kérelmet, a módosított engedély mind a 27 EU-tagországban érvényes lesz – emelték ki a közleményben.

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója egy múlt heti nyilatkozatában elmondta, hogy az EMA-nál folytatott engedélyeztetési eljárások szokásos átfutási ideje alapján várhatóan már júniusban el lehet kezdeni a 12-15 évesek oltását Európában.

 A Pfizer és a BioNTech március végén jelentette be, hogy az úgynevezett harmadik fázisú klinikai vizsgálat alapján a Comirnaty százszázalékos hatékonysággal véd a SARS-CoV-2 okozta betegségtől (Covid-19) a 12-15 éves korosztályban. Megfigyelték azt is, hogy az oltás nagyon erőteljes immunválaszt vált ki a korcsoportba tartozó gyerekeknél.

Az oltóanyag biztonságosságát és hatékonyságát a kisgyermekeknél és a félévesnél nagyobb csecsemőknél is vizsgálják. Ugur Sahin tájékoztatása szerint júliusban lehetnek meg az első vizsgálati eredmények az 5-12 éves korosztályról, szeptemberben pedig a még kisebb gyerekekről.

 

Forrás: MTI

 

Gyerekmosoly - 2021 május 11.
 

 

Oltassam vagy ne oltassam a gyerekemet? Elindult az 5-11 évesek oltása, íme a kutatási eredmények!

Az 5-11 éves gyermekkel rendelkező szülők a napokban döntéshelyzetbe kerülnek: választaniuk kell, kérik-e a Covid-oltást gyermekeik számára is, vagy sem. A Vakcinainfo.hu feldolgozta és emészthetőbb formába öntötte az Amerikai Járványügyi Hivatal ezen korosztályról kiadott, igen részletes statisztikai adatait, illetve utánajártak a rettegett szívizomgyulladás sejthető kockázatainak is.

Egyre több embert, köztük gyerekeket betegítenek meg a Covid-19 új mutációi!

Berobbant a járvány harmadik hulláma, még azelőtt, hogy a második hullám nyugvópontra jutott volna. Ráadásul a fertőzéseket a legtöbb esetben már a mutációk okozzák, melyek a gyerekekre nézve is nagyon veszélyesek, szövődményük akár sokszervi gyulladás is lehet és egyre gyakoribb az ún. elhúzódó Covid-szindróma is.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18