FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Megnyílt az első játszótér, ahova nem lehet bevinni okostelefont

Érdekességek - Megnyílt az első játszótér Olaszországban, ahova nem lehet bevinni okostelefont. Se tabletet, se mobiltelefont nem lehet bevinni az újonnan épített parkba.

Gyakori jelenség a játszótereken, hogy a gyerekek önfeledten játszanak (sokszor a kelleténél kicsit jobban belemelegedve), miközben a szülők tekintete az okostelefonra szegeződik, ahelyett, hogy a kisebbeket tartanák szemmel. Szép számmal akadnak olyanok is, akiknek azért létszükséglet a mobiltelefon a játszón, hogy fotózzák, videózzák a gyereküket – ezt elégelte meg egy szülőcsoport a szicíliai Balestrate-ban, ahol megnyitotta kapuit az első olyan játszótér, ahova semmilyen okoseszközt nem lehet bevinni.

A bejárat előtt egy termetes tábla adja az oda érkezők tudtára, hogy sem a gyerekek, sem a felnőttek nem vihetnek magukkal telefont vagy tabletet. Így a játszótéren végre az osztatlan figyelemé, és a személyes kapcsolatoké a főszerep. A park tervezői kulccsal zárható szekrényeket is tettek a kapu elé, itt lehet elhelyezni minden okoseszközt még belépés előtt.

Az ötlet a helyi szülők közösségétől indult, a városvezetésnél pedig osztatlan sikert aratott. A Palermóhoz közeli város lakói is helyeslik a kezdeményezést, úgy vélik, épp ideje volt megnyitni egy olyan parkot, ahol semmi keresnivalója a közösségi oldalaknak és a virtuális üzenetváltásoknak, na meg az állandó fotózásnak és videózásnak. A nagyszerű ötlet megvalósítását sem aprózták el: 1000 négyzetméteren terül el a cseppet sem szokványos játszótér, amit kerítés vesz körbe, hogy a látogatók biztonságban élvezhessék a játékkal töltött időt.

 

A park megépítéséhez magánszemélyektől 30 ezer eurós adományt gyűjtöttek össze, az önkormányzat pedig ehhez tett hozzá további 40 ezer eurót.A kivitelezőknek nem volt könnyű dolga, ugyanis egy meglehetősen elhanyagolt részen kellett megépíteniük a különleges játszóteret. Korábban azt gondolták, a maximum, amit kihozhatnak a területből, az egy lebetonozott parkoló, de szerencsére még időben érkezett a javaslat, hogy inkább zöldellő parkká alakítsák.

A kitalálástól a megnyitóig 5 év telt el, és a „no social” park mára a város egyik legfőbb büszkesége lett.A játszótér különlegessége, hogy retró játékok is helyet kaptak benne, amivel a kivitelezők nem titkolt szándéka az, hogy a gyerekeket kísérő szülőket és nagyszülőket is nosztalgikus játékra bírják. A Balestratei Szülők Közösségének képviselője, Piera Testaverde elmondta, hogy az egyik legfőbb céljuk az volt, hogy észrevétlenül, játék közben erősítsék a szülők és gyerekek közötti köteléket, illetve az, hogy a többi olasz várost is bátorítsák, igenis helye van mindenhol egy ilyen cseppet sem hétköznapi játszótérnek!

Forrás: gyerekszoba.hu; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2022 október 04.
 

 

Így erősítsük immunrendszerünket természetes módszerekkel!

Immunerősítés illóolajokkal

Nem csak a nátha okozhat orrdugulást gyermekkorban!

Az orrdugulás 9 lehetséges oka és kezelése

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18