FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Őszi immunturbó gyerekeknek

Egészség - Töltsük fel gyermekeink vitaminraktárait, hogy az immunrendszerük képes legyen kivédeni az ősz és a tél tipikus betegségeit!

Előzzük meg zöldség- és gyümölcsturmixokkal a náthát!

Készítsünk szuperegészséges zöldség- és gyümölcskoktélokat, melyek mind a megelőzésben, mind pedig a megfázás kezelésében nagy segítséget nyújtanak. Különösen fontosak a szezonális zöldségek és gyümölcsök, amelyek tápértéke magasabb, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak

Tipp: Készítsünk közösen minden napra más színű turmixot, gyümölcssalátát, zöldséglevet vagy krémlevest, és díszítsük minél játékosabban, kreatívabban! Játsszunk a napok színeivel is: rajzoljunk színes naptárat és tegyük jól látható helyre.

Az ételek kiválasztásánál fokozottan figyeljünk az A-, C- és E-vitaminra!

A megfázások leggyakoribb oka az antioxidánsok, az A-, C-, E-vitaminok, valamint a cink és a szelén hiánya, így az őszi időszakban ügyeljünk ezek fokozott bevitelére. Megtalálhatjuk őket például a citrusfélékben, bogyós gyümölcsökben, paprikában, paradicsomban, olajos magvakban és a tengeri halakban egyaránt. Továbbá igazi C-vitamin bomba a padlizsán, a cékla és a savanyú káposzta is. Nassolnivalónak legjobb az E-vitaminban gazdag mandula és dió, de próbáljuk beépíteni a gyerekek étrendjébe az antioxidáns hatású, magas A-vitamin tartalmú brokkolit is, melynek jellegzetes ízét zsírszegény sonkával és sajttal könnyen gyerekbaráttá tehetjük.

Élvezzük az édes sütőtök szezont!

A sütőtök magas A-, B- és C-vitamin tartalma hatékonyan segít a nátha megelőzésében, az antioxidánsok és karotinoidok pedig megkötik a szabad gyököket, és erősítik az immunrendszert. Szezonja lévén pedig nagyobb tápértékkel bír, és vitamintartalma is magasabb. Készíthetünk belőle levest, tésztát, lekvárt vagy pitét is, de a gyerekek legnagyobb kedvence kétségkívül a mézzel kínált, megsütött tök, ami legalább annyira csábító desszert, mint amennyire egészséges.

Közös piacozásra és szakácskodásra fel!

Induljunk együtt bevásárló körútra és hagyjuk, hogy a gyerekek választhassák ki a nekik tetsző zöldséget és gyümölcsöt, így rögtön magukénak érezhetik a zsákmányokat. Még jobb, ha az ételek elkészítésében is részt vehetnek: készítsük a reggelit is együtt, közben pedig elmagyarázhatjuk, melyik hozzávaló miért hasznos.

+1. Töltsünk sok időt a friss levegőn!

A megfelelő táplálkozás mellett menjünk minél többször a szabadba! A kiadós mozgás után jobban megy az alvás is, ami ebben az időszakban és életkorban különösen fontos az immunrendszer erősítése szempontjából.

Forrás: Egészségtükör; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2023 szeptember 14.
 

 

5 szupererős immunerősítő élelmiszer, amelyekkel megelőzhetjük a betegségeket!

Szervezetünk immunválasza megerősíthető megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásával, hiszen ezek tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Mutatjuk, mit fogyasszon a család, hogy minden tagját elkerülje a betegség!

Immunerősítők, amelyekből mindig jó, ha van otthon!

Tél vége felé mindannyian érezhetjük, hogy fáradékonyabbak vagyunk, kevesebb az engergiánk és az immunrendszerünk is támogatásra szorulhat. Cikkünkben olyan hatékony immunerősítő ételeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyszerűen és olcsón beszerezhetők.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18