FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Rusvai Miklós: Ismét kockázatos olyan közösségi helyekre menni, ahol könnyen megfertőződhetünk

Egészség - Immár hivatalosan is elérte hazánkat a koronavírus járvány negyedik hulláma. Rusvai Miklós virológus szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni belátásnak és felelősségvállalásnak most mindennél nagyobb a jelentősége, hiszen a közösségi terekben az oltás ellenére is megfertőződhetünk.

Továbbra is kiemelten kockázatos helynek számítanak azok a közösségi terek, ahol nem követeli meg az állam a védettségi igazolvány használatát, például a szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek, különböző kulturális intézmények, múzeumok, mozik, színházak, koncertek és mint tudjuk, étel-ital fogyasztás közben sem lehet maszkot viselni – emlékeztetett Rusvai Miklós virológus.

"Hogy hol kötelező a maszk, az egy dolog, és más dolog az egyén felelőssége. Jó lett volna, ha a bevásárlóhelyeken is előírják, de annak az egyénnek, aki a koránál vagy társbetegségénél fogva veszélyeztetett, egyébként is tanácsos viselnie a maszkot. Az egyén felelőssége sem az oltás felvétele, sem a maszk viselése szempontjából nem elhanyagolható, ott is érdemes elővigyázatosnak lenni, ahol ez nem kötelező" - hívta fel a figyelmet a szakember.

Ha az egy évvel ezelőtti második hullám adatait összevetjük a mostaniakkal, arra következtethetünk, hogy míg a friss fertőzöttek száma kicsit már magasabb is, mint tavaly ilyenkor, a kórházban és a lélegeztetőgépen lévők száma alacsonyabb, az elhunytaké pedig különösen elmarad, az csak kétharmada az egy évvel ezelőttinek, de nagy valószínűséggel ezek is emelkedni fognak.
Nem tudjuk, hogy ez mennyire köszönhető az időbeni csúszásnak, mindenesetre úgy tűnik, időt nyertünk, viszont most az agresszívabb, terjedőképesebb delta variáns dominál. 

"A 60%-os átoltottság körülbelül arra volt jó, hogy alacsonyabb szinten tartsa a lélegeztetőgépen és a kórházban lévők számát, tehát a súlyosabb esetek megelőzésére alkalmas, de nem véd meg a megfertőződéstől, hiszen a fertőzések száma még magasabb is, mint tavaly ilyenkor, a többi adat viszont kedvezőbb."- tette hozzá a szakember.

Forrás:penzcentrum.hu

 

Gyerekmosoly - 2021 november 02.
 

 

Gyakori kérdések és válaszok a gyerekek koronavírus-oltásával kapcsolatban

A koronavírus elleni oltás következő korcsoportja az 5-11 éveseké lesz, a szülőknek számos aggályuk merülhet fel az oltással kapcsolatban, hiszen kicsi gyerekekről van szó. Íme a leggyakoribb kérdések és a válaszok!

Továbbra is a védőoltás a legfőbb védelmi eszközünk a koronavírus és annak mutációi ellen

A koronavírus megváltozásával a kórokozó "viselkedése" is megváltozott, ezért is tud most a delta típus "rendkívül gyorsan, rendkívül sokakat megfertőzni rendkívül veszélyes formában". Sajnos, a fiatalok sincsenek biztonságban, a fertőzés még a makkegészségesek körében is súlyos lefolyású lehet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18