FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

TOP 10 kihagyhatatlan karácsonyi film és mese az egész családnak

Érdekességek - A legszebb karácsonyi történetek ünnepi hangolódáshoz

Vannak olyan filmek, amelyeket akárhányszor megnézünk, nem tudjuk megunni. Lehetünk tíz- vagy harminc évesek, akkor is szeretjük őket.  Mert kedvesek, lélekemelőek, emberiek és tele vannak csetléssel-botlással, de a végén mindig minden jóra fordul. És nekünk pont erre van szükségünk karácsonykor.

Íme a mi TOP10 karácsonyi filmlistánk!

A szépség és a szörnyeteg

A 2017-es, 129 perces film Belle (Emma Watson) varázslatos utazásának történetét meséli el; az eszes, gyönyörű és független ifjú hölgyet kastélyába zárja egy szörnyeteg. Félelmeit leküzdve a lány összebarátkozik új, kényszerű otthona elvarázsolt személyzetével és végül képes lesz arra is, hogy meglássa a gyöngéd, érző szívű herceget a szörnyeteg rettentő külleme mögött. Izgalmas, megható, tele van olyan kedves kis figurákkal, mint Csészike és a látványvilága is lenyűgöző. Nem hiába lett 2017 egyik legnagyobb kasszasikere.

Mackótestvér

A 2003-as rajzfilm Amerika északnyugati tájaira repít bennünket, ahol Kenai, az indián fiú különös csoda részesévé lesz. Medvévé válik, pedig neki és családjának a medvék voltak eddig legfőbb ellenségei. Kenai elindul, hogy eljusson oda, ahol a fény találkozik a földdel, oda, ahol visszaszerezheti igazi testét. Útközben összebarátkozik egy árva medveboccsal, Kodaijal: tőle tanulja meg mindazt, amit egy hozzá hasonló nagy medvének már rég tudnia kellene az erdő szigorú törvényeiről. Szívmelengető történet szeretetről, összetartozásról.

Reszkessetek betörők 1-2-3

1990 óta Kevin története szinte már kötelező eleme Karácsonyainknak. Hiába láttuk már vagy ezerszer, mégis újra meg újra meg tud bennünket nevettetni. Persze titokban abban reménykedünk, hogy talán idén mégsem hagyják egyedül Kevint, mert mégis milyen szülő feledkezik el a gyermekéről, éppen Karácsony szent ünnepén? Érdemes egy egész délutánt rászánni és egyben végignézni az első három részt.

Polar Express

A 2004-ben bemutatott Polar Express egy kisfiú lenyűgöző utazásáról szól, Karácsony éjjelén. A film főhőse még csak tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot. A történet magával ragadó és ámulatba ejtő, érdemes megnézni!

Karácsony Artúr

A 2011-es animációs mesefilm főhőse, Arthur egy kedves, ám rendkívül ügyetlen fiú, aki imádja a karácsonyt. Érthető is, hiszen édesapja a Mikulás. Az utóbbi időben sok dolog változott Mikulásék háza táján, őket is megcsapta az új idők szele: az előkészületekben fontos szerepe van a digitális berendezéseknek, amelyek megkönnyítik a munkát. Azonban sem Mikulás, sem Arthur nem boldogul könnyen ezekkel a masinákkal, éppen ezért arra vágynak, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba. A történetből kiderül, hogyan tud a Télapó egyetlen éjszaka alatt annyi gyerekszobába bejutni: tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont semmit nem talál a csizmájában. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértés, és balesetet okoz.

Igazából szerelem

Ez a film a bizonyíték arra, hogy nem minden alkotás csöpögős és szirupos, aminek a címében szerepel a szerelem szó. A 2003-ban készült film mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Egyszerűen zseniális! A film az egész család számára ideális választás, mert bár nem kimondottan gyerekeknek írták, a kicsit nagyobbak - iskoláskorúak- számára is élvezetes, hiszen tele van humorral és szemtanúi lehetünk az első szerelem kibontakozásának is - és egyáltalán nem nyálas formában-. 

A Karácsony története

Egy kevésbé ismert, viszont annál szívmelengetőbb film 2007-ből, amely a sokszor elmesélt Télapó legendát hozza közelebb a csodákban már hinni nem tudó nézőkhöz is. A történet a 7 évesen árván maradt Nikolasról szól, aki hálából, hogy egy család befogadta és otthont adott neki, apja bicskájával apró ajándékokat készít a többi gyereknek, amit Karácsony este rak le a házaik elé.  Szőrösszívűeknek is kötelező!

Az öt legenda

Az először 2012-ben bemutatott rajzfilm egy legendát mesél el, mely szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak azonban már elege van ebből. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda. Bár nem a Karácsonyról szól, mégis lélekemelő a film, mert igazi, emberi értékek jelennek meg benne, gyerekek számára is értelmezhető és élvezhető módon.

Jégvarázs

A Jégvarázs egy 2013-ban bemutatott amerikai animációs film, amely A Hókirálynő című mese alapján készült, tele kedves szereplőkkel: a csetlő-botló hősnővel, Annával, a vicces hóemberrel, Olaffal, a mindig éhes rénszarvassal, Sven-nel és sármos, de gyakran peches gazdájával, Kristoffal. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. A film tele van olyan dalokkal, amiket még hetek múlva is dúdolgatni fogunk.

Paddington 1-2.

Paddington, a kismackó a perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével, aki sokat mesélt neki Angliáról. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni felcsempészi a mackót egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. Egyedül érkezik a Paddington állomásra, ahol azzal szembesül, hogy az élet nem pont olyan a városban, ahogy azt megálmodta. Szerencsére találkozik a Brown családdal, akik befogadják, amíg megkeresi a felfedezőt, aki annak idején olyan nagy hatást tett Lucy nénire. A történet tele van humorral, kedvességgel és szívmelengető jelenetekkel. Egyszerűen imádnivaló!

Jean Orsolya - 2018 december 20.
 

 

A hármas típusú diabétesz, a MODY: elsősorban a gyerekek és a fiatalok vannak veszélyben!

Veszélyes, mert nincsenek árulkodó tünetei: nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young), ugyanakkor ha nem figyelünk rá, később súlyos szövődményeket okozhat és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet.

Így karácsonyozzunk babával!

8 hasznos tanács a boldog és gondtalan ünnepléshez, ha kisbabánk van.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18