FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Védekezzen gyógynövényekkel a légúti kórokozók ellen!

Egészség - Ezeket a gyógynövényeket fogyassza, hogy ne betegítsék meg a kórokozók az őszi-téli időszakban!

 

Az alábbi gyógynövények sikeresen bevethetők a vírusokkal szemben, ráadásul a már kialakult gyulladást is hatékonyan képesek gyógyítani, segítségükkel megelőzhető a bakteriális felülfertőződés. Egymással kombinálva garantáltan kiütik a nyeregből a kórokozókat.

Borostyánlevél kivonat

Hatékonyságát már a molekuláris biológia szintjén is bizonyították. Leginkább  a köhögés természetes kezelésére, légúti hurutok és krónikus bronchitisz esetén vethető be. A borostyánlevél kivonat javítja a tüdő oxigénellátását, oldja a hörgők görcseit, természetes köptető és nyákoldó hatású, gyulladáscsökkentő, mindemellett vírusellenes, gombaölő és erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Kakukkfű

A gyógyfüvek ismerői és az orvosok is évszázadok óta alkalmazzák megfázások, köhögések, torokfájás és egyéb légúti megbetegedések, légcsőhurut kezelésére. Harctereken fertőtlenítésre és gyakorlatilag antibiotikumként használták. Fertőtlenítő tulajdonságán kívül a kakukkfű nyálkaoldó, köptető, a kínzó köhögési ingert csillapítja és remek görcsoldó.  Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, hörgőtágulás kezelésében is. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése.

Tavaszi kankalin

A tavaszi kankalin virága flavonoidokat tartalmaz, antibakteriális hatású, emellett a szív és érrendszer természetes támogatója. Levelei magas C-vitamin tartalmúak. A növény gyökeréből készült tea vagy kivonat pedig kiváló köptetőszer, görcsös, hurutos légúti megbetegedések, a nehezen múló köhögés ellenszere.

Vadsóska

Kiváló gyulladáscsökkentő, bakteriális eredetű fertőzések megelőzésére, immunrendszer erősítésére, a bélbolyhok regenerálására alkalmas gyógynövény.

Fekete bodza

Virágzata flavonoidokat, fahéjsav-származékokat, illóolajat és nyálkát, bogyója a flavonoidokon kívül gyümölcssavakat, C-vitamint, A-vitamint tartalmaz. Meghűléses megbetegedések, hurut gyógyítására, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használják, de bevethető köhögéscsillapításra is. A leveléből készült tea pedig lázcsillapító is egyben.

Közönséges vasfű

Nyálkaoldó, immunerősítő, köhögést csillapító hatású, felső légúti hurutok kezelésére, a népi gyógyászatban a légző- és emésztőrendszeri panaszok enyhítésére használják. Általános roboráló tulajdonságokkal is rendelkezik.

 

Gyerekmosoly - 2022 november 03.
 

 

Egyszerű gyógyszerbevétel a kicsiknél - A tabletta már a múlté, itt a szívószál, a zselé és a nyalóka!

Lázas és köhögő óvodás, sírás, bosszankodás – ismerős jelenetek egy család életéből, amikor orvosságot kell beadni a beteg gyerekeknek. Mindez már a múlté, hiszen itt vannak az új gyógyszerek, melyek kifejlesztésénél fokozottan odafigyeltek arra is, hogy bevételnél egyáltalán ne okozzanak kellemetlenséget, nehézséget. Nincs többé óriástabletta, keserű íz, mutatjuk, milyen új, forradalmi módszerek születtek a hatóanyagok zökkenő- és garantáltan sírásmentes bevételére!

UNICEF: "Minden második tini mentális problémákkal küzd"

A COVID–19 járvány lelki egészségre gyakorolt hatását még hosszú évekig nyöghetik a gyermekek és a fiatalok, figyelmeztet napokban megjelent tanulmányában az UNICEF. Az október 10-i Mentális Egészség Világnapja elé időzített jelentés legfontosabb megállapításai közé tartozik, hogy a világon 7 serdülőből 1 mentális betegségben szenved. Az öngyilkosság globálisan a negyedik vezető halálozási ok a 15-19 évesek körében, Kelet- és Nyugat-Európában, Közép-Ázsiában és Észak-Amerikában pedig a második.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18