FEL!

 Kedves Betegeink!

Rendelőnk új címe: 1192. Bp. Drágfy köz 1.
Kérjük a rendelésre pontosan érkezzenek, egy gyermekkel egy szülő jöjjön, hogy a várótermi torlódást elkerüljük. A maszk viselése kötelező nálunk is.

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

5 tipp, hogy bőrünk sokáig csodás barna maradjon!

Szépség - Az alábbi tippekkel bőrünk nem csak csodaszép barna lehet, de egészséges színét sokáig meg is őrzi.

Együk magunkat barnára!

A varázsszó: béta-karotin. Ez az antioxidáns védi a bőrt a káros szabad gyököktől és egyben segíti a sejtek megújulását, regenerálódását. Ha béta-karotinban gazdagon táplálkozunk, már két hét után érezhetjük jótékony hatását: bőrünk egészséges, napbarnított fényt kap és sokkal gyorsabban barnul.
Természetes formában sok béta-karotint tartalmaz a sárgarépa, a sütőtök, a sárgabarack, fogyasszunk belőlük bőven!

Radírozzunk!

Aki szép, egyenletes és hosszan tartó barna színt szeretne, annak még nyaralás előtt gondoskodnia kell róla, hogy bőre megfelelően elő legyen készítve. S hogy mit is jelent ez? Az elhalt hámsejtek, száraz bőrfelszín eltávolítását egy kíméletes, egyben ápoló peelinggel. Nyaralás előtt mindenképpen radírozzuk át az egész testünket és persze a megfelelő hidratálásról se feledkezzünk meg!

Használjunk barnító olajat!

Ha már előnapoztattuk a bőrünket és sikerült alapszínt szereznünk, jöhet a barnító olaj! A legjobb, ha ápoló növényi olajokban gazdag terméket választunk, ami nem csak a barnulást segíti, de már napozás közben is csodaszép, csillogó fényt ad. A legtöbb bronzosító tartalmaz fényvédelmet is, de vigyázat, ez többnyire alacsony faktorszámot takar, ezért a fokozatosság elvét tartsuk be!

Tartsuk be a fokozatosság elvét!

Aki tartósan napcsókolta, makulátlan bőrt szeretne, arra fokozottan érvényes, hogy a barnaságot fokozatosan érdemes elérnie. Az első napozás ne legyen több félóránál, ezt követően vonuljunk félárnyékba! Napról napra növelhetjük a napon töltött idő mennyiségét, de mindig figyeljük bőrünk jelzéseit és ha azt látjuk, hogy kezd kipirosodni, azonnal húzódjunk fényvédett helyre! Váltogassuk a napon és az árnyékban töltött szakaszokat, így a bőrünk nem kap sokkot és nagyon fontos, hogy mindig kenjük be magunkat megfelelő fényvédővel!

Leégni tilos!

Ha betartjuk a fokozatosság elvét és a fényvédelemről is gondoskodunk, akkor szép barna színt érhetünk el anélkül, hogy leégnénk. Kerüljük a napozást 11 és 15 óra között, mert ilyenkor a legerősebb a leégésért felelős UV sugárzás és bár lehet, hogy ilyenkor feleannyi idő alatt is hihetetlen barnák leszünk, de biztos, hogy a bőrünk megég és lehámlik vagy sérül és jókora pigmentfoltokat szedünk össze.

+1 Tipp: Napozás után ápoljuk bőrünket!

A napozás szárítja a bőrt, ezért nagyon fontos, hogy az elvesztett nedvességet pótolni kell. A belső hidratálás – napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása- mellett külsőleg is kényeztessük bőrünket tápláló krémekkel, pakolásokkal. Kerüljük a forró vizes fürdőzést – és a bőrradírozást is-, mert ez nem csak tovább szárítja a bőrt, de megbontja természetes savköpenyét és ez a barnaságunknak sem tesz jót.

 

DrNŐ - 2019 augusztus 15.
 

 

5 végzetes hiba, amit napozás közben elkövetünk bőrünk ellen

Mindenki szereti az egészségesen ragyogó, barna bőrt. De hogy a kettő ne zárja ki egymást, vannak szabályok, amelyeket mindenképpen be kell tartani. Felsorolunk 5 hibát, amit nagyon sokan elkövetnek napozás közben, pedig ezekkel a szokásokkal végzetes károkat is okozhatnak a bőrüknek!

Így napozzunk, hogy szép maradjon a bőrünk!

Napozás és szép bőr? A kettő nem feltétlenül zárja ki egymást! Ha megfogadja tanácsainkat, a napozás nem teszi tönkre a bőrét!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18