FEL!

 Kedves Betegeink!

2020. március 30-tól elindítjuk online video konzultációs szolgáltatásunkat! Kérjük, hogy esetleges igényüket jelezzék az info@gyerekmosoly.hu címen.
Kollégáink az alábbi időpontokban állnak rendelkezésükre előre egyeztetett módon:
Dr. Benedek Pálma: kedd és csütörtök 9-11
Dr. Gács Éva: csütörtök 17-19
Dr. Fadgyas Balázs: szerda 17-19

Kérünk mindenkit, hogy maradjanak otthon, segítsék munkánkat!
Vigyázzunk egymásra!
Tisztelettel:
Dr. Benedek Pálma

1195 Budapest, Hofherr Albert utca 11/A

Útvonal

A 3 legnagyobb tévhit a pattanásos bőr ápolásával kapcsolatban

Szépség - Így kezeljük, ha pattanásmentes bőrt szeretnénk!

Tévhit 1: A pattanásokat le lehet radírozni

A pattanás tulajdonképpen gyulladás, ezért minden irritáló, dörzsölő kezelés csak ront az állapotán és még el is mérgesítheti azt. Ráadásul a mechanikus dörzsszemcsék hámsérüléseket és pigment-termelődési zavarokat is okozhatnak, amelyek akár évekre nyomot hagyhatnak a bőrön.

Tévhit 2: A pattanások ellen a legjobb a szárító hatású alkoholos lemosó vagy a fogkrém

Az alkohol növeli a gyulladást, súlyosbítja a pattanásos bőr állapotát. Nemhogy segítené a felborult bőregészség visszaállítását, még ront is a helyzeten, hiszen a folyamatos szárítással a faggyútermelő sejtek azt a parancsot kapják, hogy még több faggyút termeljenek. Sajnos, a fogkrém sem hatásos pattanások ellen és ugyanazt a szárító hatást fejti ki, mint az alkohol, de az alapproblémát nem orvosolja.

Tévhit 3: A pattanást mindig ki kell nyomni

Van olyan eset, amikor valóban ez a megoldás, de ezt jobb, ha szakemberre bízzuk, aki nagy körültekintéssel és csak a bőr megfelelő előkészítését követően nyitja meg és tisztítja ki az eltömődött pórust. Otthon soha ne kezdjük el nyomkodni a pattanásokat, mert könnyen elfertőződhetnek!

Mi a pattanás?

A pattanás gyulladásos elváltozás, amelyet akkor tudunk megszüntetni, ha a gyulladást csökkentjük. Jelenlétükre és képződésükre a hormonjaink nagy mértékben hatással vannak, mivel azok jelenléte okozza a faggyúmirigyek megnagyobbodását és extra olajtermelését. Ezen kívül az elhalt hámsejtek is előidézhetnek aknékat, pattanásokat, mivel eltömítik a pórusokat.

5 dolog, ami pattanást okozhat (és nem is gondolnánk)


1, Kézkrém

Nem is gondolnánk, mennyiszer áll egy-egy pattanás képződésének a hátterében az, hogy miután bekrémeztük a kezünket, - öntudatlanul is- elkezdjük fogdosni az arcunkat. Ugyanez a helyzet a testápolókkal is.

2, Vitaminszedés

Bizonyos vitaminok szedése is pattanást idézhet elő, főként azok, amelyek jódot tartalmaznak.

3, Hormoningadozások

A pattanások fiúknál és lányoknál is jellemzően a serdülőkorban jelennek meg nagyobb mennyiségben. A lányoknál pedig sokszor a menstruáció előtti napok jellegzetes kísérő jelenségei, ez pedig a hormonális változással és hormoningadozással magyarázható.

4, Smink
Bizonyos összetevők irritációt okozhatnak illetve ha nem távolítjuk el a sminkünket minden este, akkor eltömíthetik a pórusokat.

5, Nem megfelelő krémek

A nem a bőrtípusunknak megfelelő készítmények használatával rengeteget árthatunk a bőrünknek és az egyébként is felborult egyensúlyt még tovább súlyosbíthatjuk. Éppen ezért először is az a legfontosabb, hogy tisztában legyünk a saját bőrünk típusával. Kérjük szakember segítségét, hogy miután meghatározta a bőrtípusunkat, a megfelelő készítményeket ajánlja, amelyekből összeállíthatjuk a bőrápolási rutinunkat.

Mit tehetünk a pattanások ellen?

  • Dobjuk ki az irritáló elemeket a bőrápolási rutinunkból!
  • Ne használjunk szappant az arcunkra, csak vízzel leöblíthető, gyengéd lemosót reggel és este!
  • Alkalmazzunk a napi bőrápolási rutinunkban olajtermelést szabályozó készítményt!
  • A készítmények, amelyeket használunk, tartalmazzanak antibakteriális, nyugtató, gyulladáscsökkentő összetevőket és hatóanyagokat!
  • Vessünk be egy jó minőségű hámlasztót!
  • Használjuk a dr. Obagi ZO SKIN termékeit, melyek a fenti elvárások mindegyikét tudják, sőt, még annál is többet!

Az egészséges, makulátlan bőrért keressen bennünket és bőranalízist követően megoldást nyújtunk bőrproblémáira, legyen az pattanás, tág pórusok, pigmentfoltok vagy rosacea!

DrNő - 2019 szeptember 29.
 

 

A 3 legkedveltebb őszi szépészeti beavatkozás

Szépészeti beavatkozások, amely csak ősszel végezhetők el

5 kozmetikum, amely nélkül ne induljunk nyaralni!

Bárhol is járunk, a bőrünk a világ minden táján megérdemli a védelmet és a kényeztetést. Következzen az öt legfontosabb termék, amivel óvhatjuk és táplálhatjuk a nyaralás alatt. Fényvédelem

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1195 Budapest, Hofherr Albert u. 11/a

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18