FEL!
  • Szakorvosi rendeléseinkre időpontfoglalás kizárólag online, a honlapunkon megtalálható „Időpontfoglalás” menüpont használatával lehetséges. Kivételt képez a hallásvizsgálat és az alvásvizsgálatot végző készülék időpontfoglalása, mely a +36703529500 hívószámon rendelési időben elérhető.

  • Szeptember 1-től a +36204248428 telefonszámon a rendeléssel kapcsolatos egyéb kérdések megválaszolására van lehetőség, munkanapokon 9 és 18 óra között.

1195 Budapest, Hofherr Albert utca 11/A

Útvonal

Pusztai Anita

Gyermekpszichológus, családterapeuta-és tanácsadó szakpszichológus jelölt

Gyermekekkel folytatott munkám szépségét az a bizalom, nyitottság és őszinteség adja, melyeket a foglalkozások során tőlük megtapasztalhatok. Pszichológusként a nehézségek mögött rejlő háttértényezők feltárása mellett sokszor pozitív tükröt tartva láttatom a bennük rejlő erőforrásokat, értékeket, motiválom őket. A gyermekkel való együttműködésben fontosnak tartom hitelességemet, közvetlen kommunikációmat. Célom mindig egy olyan biztonságos légkör megteremtése, ahol kifejezhetik érzéseiket, megoszthatják gondolataikat, élményeiket. Fontosnak tartom a szülőkkel való együttműködést, mivel úgy gondolom, így tudunk igazán hozzájárulni a gyermek leghatékonyabb segítéséhez, fejlődéséhez.

 

Alkalmazott módszerek

A probléma háttértényezőinek feltárása és megoldódása céljából a gyermek igényeihez, egyéniségéhez illesztett módszereket alkalmazok. A kisebb gyermekeknél alkalmazott rajzos, játékos, mesés foglalkozások célja a belső világuk feltárása, megjelenése. A rajzok, a szimbólumok képi világának megfelelő értelmezése elengedhetetlenül fontos része munkámnak. Nagyobb gyermekeknél a projektív módszerek mellett a verbálisan is már jobban kifejezett tartalmak által kerülök közelebb belső világuk megismeréséhez. Szívesen dolgozom kognitív viselkedésterápiás módszerrel, mivel úgy gondolom, hogy a kívánt viselkedés létrejöttéhez fontos foglalkozni a viselkedésre hatással lévő gondolatokkal, érzésekkel, esetlegesen felmerülő testi tünetekkel. A szülőket gyakran segítem olyan viselkedésmódosító nevelési módszerekkel, melyeket a hétköznapokban segítik gyermekük viselkedésének pozitív irányú változását.

Tanulmányaim

2018-2020. Eötvös Loránd Tudományegyetem: Tanácsadó szakpszichológus

2015-2017. Pázmány Péter Katolikus Egyetem: Pszichológus Fejlődés-és Klinikai Gyermeklélektan szakirány

2012-2015. Károli Gáspár Református Egyetem: Viselkedéselemző

Képzéseim

2019-2020. VIKOTE: Kognitív viselkedésterápia alkalmazása gyermek- és serdülőkorban

2019. Gyász és a gyerekek workshop

2019.- szakértői tevékenység a Woodcock-Johnson IV. teszt adaptációjában

2018. Magyar Individuálpszichológiai Egyesület: 150 óra csoportos önismeret

2017. Vadaskert Alapítvány: Gyermekkori depresszió és szorongás kognitív-viselkedésterápiája

2015. Magyar Családterápiás Egyesület: Pár-és családterapeuta képzés 200 órás alapképzése

2014. Prof. Dr. Vass Zoltán: Egyéni és közös rajzvizsgálat továbbképzés

2014. Vadaskert Alapítvány: Az autizmus, autizmus-spektrumzavarok felismerése, terápiás, kognitív viselkedésterápiás és pszicho-edukatív megközelítése a szülők és társ-szakmák együttműködésével

Várom szeretettel:

Pusztai Anita

 

 

 

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1195 Budapest, Hofherr Albert u. 11/a

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18