FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Legyengült gyermeke immunrendszere? Így erősítheti vissza!

Egészség - Melyek a legyengült immunrendszer legfőbb jelei és hogyan erősíthetjük vissza? Íme 5 immunerősítő tipp!

A legyengült immunrendszer jelei

A fertőzést, betegséget okozó kórokozókkal szembeni védekezés első védelmi vonalát a bőr, a nyálkahártya, a gyomorsav, a bélflóra hasznos baktériumai képezik. Ha ezek nem képesek kivédeni a támadást, a küzdelem sejtszinten folytatódik tovább: a fehérvérsejtek különböző csoportjai az egész testben radarként keresik a kórokozókat. Ha betolakodóra bukkannak, elpusztításukra elkezdenek különböző anyagokat termelni, segítségül hívnak más sejteket is. Ha azonban az immunrendszer legyengül, a kezdetben csak enyhébb lefolyású betegségeket egyre súlyosabbak váltják fel. Ha a következő jeleket tapasztaljuk gyermekünknél, biztosan erősítésre szorul immunrendszere:

- Ha még ki sem gyógyult a megfázásból, máris újra náthás, esetleg még az influenza is elkapja
- Ha egy kevésbé súlyos lefolyású betegségből is képtelen kigyógyulni
- Ha egymás után kapja az antibiotikum-kúrákat
- Ha állandóan fáradt, nincs energiája, kedvetlen
- Ha allergiás (ételallergia és intolerancia), szénanáthája van

Így erősítsük az immunrendszert!

1, Egészséges életmóddal

A gyermek életkorának megfelelő mennyiségű mozgással, ami nem egyenlő az élsporttal és a különórákkal, hanem a szabadban, friss levegőn történő kötetlen játékot pl. futkározást, biciklizést jelenti. Az oviban, iskolában a gyerekek gyakran nem mozognak eleget, ráadásul a feszített időbeosztás komoly stresszt is jelent nekik.

2, Immuntámogató ételekkel

Az immunrendszer erősíthető tápanyagban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, immuntámogató étrenddel. Magas fokon való hőkezelés helyett a zöldségeket inkább pároljuk, így őrizhetjük meg bennük a legtöbb tápanyagot. Mivel az immunrendszer 70 százaléka a bélflórában található, gondoskodjunk védelméről probiotikummal.

3, Megfelelő öltözködéssel

A vírusok és a szövődményekért felelős baktériumok elleni védekezést segíthetjük az évszaknak megfelelő, réteges öltözékkel. Az sem jó, ha túlöltöztetjük a gyereket!

4, Napirenddel

A napirendünk igazodjon az egészséges biológiai ritmusunkhoz! Az alvás mennyisége és minősége – az időben fekvés és az éjszakázás mellőzése-, a rendszeres – a nap folyamán körülbelül ugyanakkor történő- étkezések jótékonyan hatnak az immunrendszerre.

5, Bizonyos szokások bevezetésével

Legyen természetes, hogy a rendszeres kézmosás része a napi rutinnak, ha szükséges, fújjunk orrot illetve zsebkendőbe köhögjünk és tüsszentsünk. Tanítsuk meg gyermekünknek a helyes orrfújási technikát és használjunk fiziológiás sóoldatot az orrüregek tisztítására!

A cikket dr. Benedek Pálma lektorálta.

 

Gyerekmosoly - 2023 szeptember 21.
 

 

Világújdonság – Szinte teljesen kisöpri a COVID-ot az új orrspray

Az indiai kísérletek azt mutatják, hogy a betegek orrából néhány nap leforgása alatt kipucolja a koronavírust egy új orrspray.

Ezekkel a zöldségekkel, gyümölcsökkel töltsük fel a vitaminraktárainkat tél végén!

Télen a szervezet kiürül a tápanyagokból, így szükség van pótlásra, egyfajta tavaszi megújulásként. Ezt pedig legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha olyan gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk, amelyek rostban, vitaminokban és egyéb tápanyagokban gazdagok.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18