FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.


Miért hideg a kisbabák keze? Az esetek többségében nincs miért aggódnunk!

Szerencsére az esetek többségében semmi rosszat nem jelent, ha hideg a babák keze, amit a gyerekorvosok is megerősítenek: „Teljesen normális, hogy a csecsemő keze és lába hideg” – mondta Dr. Randy Thornton, a Wolfson Gyermekkórház gyermekorvosa.

Gyógyítsuk a tavaszi betegségeket gyógynövényekkel!

A gyógynövények tavasszal is hatékony segítőink lehetnek, sok probléma orvosolható velük anélkül, hogy rögtön gyógyszerhez kellene nyúlni.

Gyulladáscsökkentő, baktériumölő, sebgyógyító: a teafaolaj

A teafaolaj nélkülözhetetlen a családi házipatikából, mutatjuk mi mindenre jó!


Kiderült: Súlyos betegséget okozhat az okostelefonok és a LED lámpák által kibocsátott kék fény

A University College London kutatói szerint a modern környezetünk szerves részét képező, túlzott kék fény cukorbetegséget okozhat és lerövidítheti az életünket. Ezzen szemben a vörös fény csökkentheti a vércukorszintet, új kezelési lehetőségeket kínálva ezzel a betegség ellen - írta meg a Daily Mail.

A nagy tej-dilemma: igyuk vagy ne igyuk?

Nagyanyáink idejében még egészségesnek tartották a tejet és a gyerekek reggelije, tízóraija, uzsonnája mellé mindig járt valamilyen tejtermék. Napjainkban viszont egyre többen száműzik az étrendjükből és választják a növényi alternatívákat. Mit mond a táplálkozástudomány? Utánajártunk!

Poszt-covid: ezzel a 3 tünettel jobb orvoshoz fordulni!

Ha ezeket a poszt-Covid tüneteket tapasztaljuk, azonnal menjünk orvoshoz!

Lyme-kór: Sokáig tünetmentes maradhat, de kezeletlenül később súlyos tüneteket okozhat

Tavasszal újra tömegesen jelennek meg a kullancsok, amelyek csípése bizony nagyon komoly betegségeket is okozhat. Ha nem vesszük észre, akár agyhártyagyulladást vagy Lyme-kórt is okozhat, amely sokáig lappang és később ízületi, szív- és idegrendszeri problémák hívhatják fel rá a figyelmet. A későn diagnosztizált betegség pedig a belső szerveket is érintő, súlyos szövődményekkel járhat.

Már többen kórházba kerültek: tovább terjed az ismeretlen, hányással és hasmenéssel járó kór Magyarországon

2024. január 29. és február 4. közötti időszakban bejelentett fertőző megbetegedésekről közölt új adatokat az NNGYK. Amíg a negyedik héten egy tömeges, közösségi gastroenteritis-járványról érkezett jelentés, az ötödik héten már két ilyen esetet jelentettek.

Így tanítsuk meg gyermekünknek az alapvető higiéniai szabályokat!

A legfontosabb, hogy mi magunk is jó példával járjunk elöl, ezen kívül pontosan megyarázzuk el, miért is olyan fontos odafigyelni a személyes higiéniára.


Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18

DEVELOPER BAR