FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

5 hatékony növény az allergiás reakciók enyhítésére

Egészség - Ezek a leghatékonyabb természetes légúttisztítók, ha allergiás a gyermeke!

Az allergia megjelenésének valószínűsége gyermekénél függ egyrészt a genetikától – mit örökölt, a szülők valamelyikénél vagy mindkettőnél diagnosztizáltak-e allergiát - másrészt a környezeti hatásoktól – milyen légszennyezettségű helyen élnek, hogyan táplálkoznak -.

Ha gyermeke szénanáthával küzd, érdemes fokozott figyelmet fordítani a légutak egészségére, és a felső légúti szervek tisztán tartására, hiszen ezzel enyhíthetők az allergia kellemetlen tünetei, biztosítható a nyálkahártya épségének védelme. Az alábbi növények pedig éppen ebben segítenek!


Torma

A torma baktérium-, és vírusölő hatása a kutatások szerint több mint fél napig tart, éppen ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle! A benne található illóolaj belélegzése szinigrin tartalmának köszönhetően segít a légutak tisztán tartásában, valamint a megfázás tüneteinek enyhítésében. Gyorsan megszünteti az orrfolyást, elősegíti a torok és orr nyálkahártyájának tisztaságát.

Fokhagyma

A fokhagymát több ezer éve használják gyógyászati célokra. Kutatók által végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy segít a koleszterinszint csökkentésében, késlelteti az öregedést, ezen kívül megnyitja a légutakat, így enyhíti az asztma, allergia tüneteit. A benne lévő allicinnak hála jó hatással van a hörgőkre, csillapítja a légúti gyulladást.

Gyömbér

A gyömbér segít a tüdő egészségének megőrzésében, tisztítja, felszabadítja a légutakat, enyhíti az asztmás tüneteket. A benne lévő gingerol és shoagol kombinációja ugyanis tökéletes légutaink izmainak ellazítására. Ennek a különleges növénynek hatására szervezetünk kimelegszik, izzadni kezdünk, ezért kifejezetten hasznos lehet láz ellen is.

Petrezselyem

A petrezselyem leginkább vértisztító hatásáról ismert, éppen ezért az allergia ellenes küzdelem egyik leghatásosabb fegyvere. Különleges tulajdonságát annak köszönheti, hogy csökkenti a hörgőkre ható ingereket, így nagyszerű gyógymód lehet, ha szűnni nem akaró köhögés kínozza a gyermekünket, de akkor is hatékonyan bevethető, ha allergiás tüsszögést szeretnénk vele enyhíteni.

Jótékony antioxidánsok

Kutatások szerint, a szabadgyökök okozta károk a szervezetben hozzájárulhatnak azokhoz a gyulladásos folyamatokhoz, melyek allergiát és asztmát idézhetnek elő. Az olyan antioxidánsok, mint a C-vitamin, a zöld tea polifenoljai, és a bioflavonoidok semlegesítik a szabadgyököket, megakadályozzák a káros oxidatív folyamatokat, így az allergia ellen is hatásosak. Kicsiknek érdemes ezeket a hatóanyagokat természetes formában, azaz magas vitamin- és nyomelemtartalmú zöldségekkel és gyümölcsökkel – bogyós gyümölcsök, meggy, szőlő, ribizli, áfonya, alma, citrusfélék - a szervezetükbe juttatni.

 

Gyerekmosoly - 2024 február 29.
 

 

7+1 étel, amit érdemes rendszeresen beépíteni a gyerekek étrendjébe

Tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel – pont amire szükségük van a gyerekeknek az egészséges fejlődéshez és a betegségek megelőzéséhez.

Ezek a tünetek és betegségek utalnak rá, hogy felborult a bélflóránk egyensúlya

Az immunrendszerünk működése és így az egészségünk nagymértékben a bélflóránk állapotától függ. Ha felborul az egyensúlya, az számtalan betegség kialakulásához vezethet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18