FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Emlékeztető oltás gyerekeknek: tényleg szükséges? Íme a szakértők álláspontja!

Egészség - Több országban, köztük Magyarországon is felvehetik a serdülők az emlékeztető oltást. A WHO kutatóinak ez a véleménye.

Soumya Swaminathan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető kutatója elmondta, úgy tűnik, hogy a koronavírus gyorsan terjedő omikron változatával szemben idővel némileg csökken a vakcinával szembeni immunitás, további kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy kinek van szüksége emlékeztető adagokra - írja a Reuters.

Emlékeztető oltás gyerekeknek: tényleg szükséges?

"Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az egészséges gyermekeknek vagy egészséges serdülőknek szükségük lenne emlékeztető oltásokra. Egyáltalán nincs bizonyíték" - mondta.Izraelben már 12 éves korú gyermekek számára is kínálnak emlékeztető oltásokat, és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala e hónap elején engedélyezte a Pfizer harmadik adagját a 12 és 15 év közötti gyermekek számára.

A múlt héten Németország lett a legújabb ország, amely azt ajánlotta, hogy minden 12 és 17 év közötti gyermek kapjon koronavírus elleni emlékeztető oltást és már Magyarországon is felvehetik a serdülők a harmadik oltást.

Kinek van szüksége emlékeztető oltásra?

Swaminathan elmondta, hogy a WHO vezető szakértői csoportja még ezen a héten összeül, hogy megvizsgálja azt a konkrét kérdést, hogy az országoknak hogyan kellene megfontolniuk az emlékeztető oltás beadását a lakosságuknak."A cél a legveszélyeztetettebbek védelme, a súlyos megbetegedés és a halálozás legnagyobb kockázatának kitettek védelme. Ezek az idősek, az immunhiányos, alapbetegségben szenvedő emberek, de az egészségügyi dolgozók is" - mondta a kutató.

Forrás: Reuters, Egészségkalauz; Fotó: Pixabay

Gyerekmosoly - 2022 január 20.
 

 

Oltassam vagy ne oltassam a gyerekemet? Elindult az 5-11 évesek oltása, íme a kutatási eredmények!

Az 5-11 éves gyermekkel rendelkező szülők a napokban döntéshelyzetbe kerülnek: választaniuk kell, kérik-e a Covid-oltást gyermekeik számára is, vagy sem. A Vakcinainfo.hu feldolgozta és emészthetőbb formába öntötte az Amerikai Járványügyi Hivatal ezen korosztályról kiadott, igen részletes statisztikai adatait, illetve utánajártak a rettegett szívizomgyulladás sejthető kockázatainak is.

Továbbra is a védőoltás a legfőbb védelmi eszközünk a koronavírus és annak mutációi ellen

A koronavírus megváltozásával a kórokozó "viselkedése" is megváltozott, ezért is tud most a delta típus "rendkívül gyorsan, rendkívül sokakat megfertőzni rendkívül veszélyes formában". Sajnos, a fiatalok sincsenek biztonságban, a fertőzés még a makkegészségesek körében is súlyos lefolyású lehet.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18