FEL!

 Kedves Betegeink!

Rendelőnk új címe: 1192. Bp. Drágfy köz 1.
Kérjük a rendelésre pontosan érkezzenek, egy gyermekkel egy szülő jöjjön, hogy a várótermi torlódást elkerüljük. A maszk viselése kötelező nálunk is.

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

Vitaminok, melyek javítják gyermeke iskolai teljesítményét!

Általános - A 3 leghasznosabb okosító vitamin

Elsősorban arra törekedjünk, hogy gyermekünk egészséges ételek formájában jusson hozzá az alapvető tápanyagokhoz, vitaminokhoz, hiszen ezek felszívódása a leghatékonyabb! Ha ez valami miatt nem valósul meg vagy olyan időszakra számítunk, amely az átlagosnál jobban megviseli gyermekünket – új közösségbe kerülés, átlagon felüli fizikai aktivitás, szellemi leterheltség, járványok- akkor érdemes pótolni és vitaminkészítményeket bevetni a betegségek elkerülése érdekében. Íme a legfontosabbak!

1, Omega-3 vitamin

Az Omega-3 fontos szerepet játszik a gyermekek agyának fejlődésében. Ha az agy nem kapja meg a számára szükséges táplálékot, a gyerek gyengébben teljesít, ami kezdetben a mozgáskoordináció gyenge fejlődésében, lassú felfogóképességben, koncentrációs problémákban és gyenge memóriában nyilvánul meg. A legújabb kutatások szerint az omega-3 zsírsavaknak jelentős szerepük van az agyi idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban is, melyen az intelligencia és az értelmi képességek alapulnak.
Természetes forrásai elsősorban a hering, makréla, a szardínia, a lazac és a tonhal, a lenmag, a babfélék, az olajbogyó, a búzacsíra, a dió.

2, B1-vitamin (tiamin)

Részt vesz a szénhidrát-anyagcsere szabályozásában és az idegrendszer energiaellátásában. Ha gyermeke fáradt, ideges, ez a vitamin segíthet. Hiánya enyhébb formában fáradtságot, memóriaromlást, alvászavart, nyugtalanságot okoz. Mivel a tiamin jórészt a gabonaszemek héjában található, a teljes kiőrlésű gabonából készült pékáruk, barna rizs fogyasztásával pótolható ez a vitamin, de kiváló forrása a máj, az élesztő és a hüvelyesek is.

3, C-vitamin

Nélkülözhetetlen az erős immunrendszerhez, a kötőszövetek, a csontszövet, a fogak képződéséhez, a sebgyógyuláshoz, és számos más anyagcsere-folyamathoz. Enyhébb hiányára utalhat a folyamatos fáradtság- és gyengeségérzet, az ingerlékenység, az étvágytalanság és a súlyvesztés. Fokozott C-vitamin-igénnyel jár a szellemi és fizikai igénybevétel, de az iskolai stressz vagy az idegi túlterheltség is lemerítheti gyorsan a gyerek szervezetének C-vitamin raktárait.  A táplálkozásban jó C-vitamin-források a zöldpaprika, a saláta, a brokkoli, a kelbimbó, a burgonya, a friss gyümölcsök. A C-vitamin hőérzékeny, ezért a főzés, a sütés, az ételek ismételt melegítése jelentős aszkorbinsav-veszteséget okoz.

 

Gyerekmosoly - 2020 augusztus 31.
 

 

Így karácsonyozzunk babával!

8 hasznos tanács a boldog és gondtalan ünnepléshez, ha kisbabánk van.

5+1 gyereknevelési baki, amelyet a legtöbb szülő elkövet

A leggyakoribb gyereknevelési problémák, melyeket a legtöbb szülő elkövet és sokszor észre sem veszi

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18