FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

7+1 egészséges tízórai ötlet a suliba, ami garantáltan elfogy

Étkezés - Tízórai, ami nem cukros péksüti, hanem valami tartalmas, egészséges, mégsem az iskolatáska alján találjuk meg napokkal később. A tanév eleji lendületben még motiváltabbak vagyunk a kísérletezésre – 7+1 kipróbálásra érdemes tipp a Mindmegette.hu ötlettárából.

GYÜMÖLCSNYÁRS

Egy kis kreativitással fűszerezve a gyümölcs is jobban csúszik majd. Készíts felkockázott almából, barackból, szőlőszemekből, bogyós gyümölcsökből szivárványszínű gyümölcsnyársakat! Pár perccel valóban több idő elkészíteni, de garantáltan több fogy majd belőle, mint a szokásos szeletekre vágott almából.

ZABKEKSZ

Készíts előre egy nagyobb doboz zabkekszet, amit aztán naponta tudsz adagolni az uzsis dobozba! Előnye, hogy sokáig eláll, viszonylag gyorsan elkészíthető és ha megvan a bevált recept, millióféleképpen variálhatod – magokkal, aszalt gyümölcsökkel, kakaóval, fahéjjal.

SZENDVICS 1. – HUMUSSZAL

Válassz egészséges – teljes kiörlésű, magos, hol ilyen-hol olyan – pékárut és a szokásos sajt és húskészítmények helyett töltsd meg egészséges kencével, zöldségekkel! A humuszt sok gyereknél beválik, konzerv csicseriborsóból elkészíteni egyszerű, olcsó, és még gyors is.

SZENDVICS 2. – LEKVÁRRAL

Az alap itt is az egészséges kifli vagy zsemle, és lekvárból is találni meglepően alacsony cukor- és magas gyümölcstartalmút. A Mixit málna- és meggy dzsemje a maga 74% gyümölcstartalmával már elég jól hangzik, ugye?

SZENDVICS 3. – MOGYORÓVAJJAL

Persze ne minden nap és ne az agyoncukrozott változatot használd, de dobd be nyugodtan a földimogyoróvajat is a repertoárba! Magas fehérjetartalmának köszönhetően az egészséges kategóriába is belefér, ráadásul nagyon finom.

DIÁKCSEMEGE

Újabb variáció gyors és egészséges témára. A költséghatékony és egyben alacsonyabb kalóriatartalmú változatért dúsítsd a magokat-aszalványokat szárított almakarikákkal!

ZÖLDSÉGEK MÁRTOGATVA

A zöldségek is jobb esélyekkel pályáznak az uzsonnás dobozban, ha jár melléjük némi izgalmas kiegészítés – mogyoróvaj a zellerszárhoz, joghurtos szósz az uborkahasábok mellé, túrókrém a paprikaszeletekre. Pár darab meglepetés sajt, hátha nem csak az fogy el a dobozból.

+1 MUFFIN LEFAGYASZTVA

Egyszerre nagyobb mennyiséget el tudsz készíteni akár sós, akár édes muffinból, és mindig csak annyit veszel ki a fagyasztóból, amennyire az aznapi tízóraihoz szükség van. Vedd ki előző este és semmi dolgod nem lesz vele, vagy csak reggel, hogy 5 perc sütés után frissen sült muffinnal örvendeztethesd meg csemetédet.

Forrás: Mindmegette.hu; Fotó: Pixabay/Bernadette Wurzinger

Gyerekmosoly - 2023 szeptember 12.
 

 

Egyszerű, tápláló és „dobozálló” ebédötletek a rohanós hétköznapokra

Szeptember közepére már a legtöbben visszarázódunk a menetrendszerű hétköznapokba: visszatér a mókuskerék, vele együtt a stressz is, beköszönt a hűvösebb idő, ezzel együtt pedig a betegesebb, náthásabb időszak. Mindez gyengíti a szervezetünket, ezért érdemes már a kora őszi hetekben táplálkozásunkkal is támogatnunk immunrendszerünk működését: fogyasszunk megfelelő mennyiségű vitamint és minőségi tápanyagokat. Gökler Kriszti fitnesz- és életmódblogger, most két olyan gyorsan elkészíthető, finom és tápanyagdús receptet oszt meg velünk, ami tökéletesen szállítható ételdobozban és teljes értékű ebéd vagy tízórai lehet, akár az iskolában, akár a munkahelyen.

A dehidratáltság (kiszáradás) jelei – Főként most érdemes erre jobban odafigyelni!

A gyerekek és a serdülők több mint 25%-a egyáltalán nem fogyaszt elég vizet a napi folyadékbevitelük részeként. A vízhiány hosszútávon szellemileg és testileg is tönkretehet. Ráadásul a nyári hőségben alapvetően is több folyadékra lenne szükség. Érdemes erre jobban odafigyelni!

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18