FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Ezek a tavaszi fáradtság jelei a gyerekeknél

Egészség - Hiába tűnik a legtöbb gyerek fáradhatatlannak, a tavaszi fáradtság rajtuk is úrrá lehet, és ilyen jelekből ismerhető fel.

Ahogy nekülnk, felnőtteknek, úgy a gyerekeknek is megnehezíti a hétköznapjait a tavaszi fáradtság, amit nem lenne szabad annyival elintézni, hogy idővel úgyis elmúlik magától.

Így ismerheted fel

Téved, aki azt gondolja, hogy a tavaszi fáradtság kizárólag erőtlenséggel jár együtt, ennél ugyanis szerteágazóbb a probléma. Amellett, hogy reggelente nehezen megy felkelés és a nap folyamán többször is rájuk tör az álmosság, további kellemetlenségek jelentkezhetnek. Ilyen a koncentrációs nehézség, a fejfájás, az ingerültség és a hangulatingadozás.

Ami segíthet

Ha a fentieket olvasva úgy érzed, hogy nálatok is felütötte a fejét a tavaszi fáradtság, jól jöhetnek az alábbi praktikák. 

A reggelit nagy hiba kihagyni: néhány jól megválasztott tápláló finomság hozzájárulhat ahhoz, hogy energikusabban induljon a nap és a lendület tovább kitartson. Kerüljön a tányérra barna kenyér, teljes értékű gabona, friss vagy aszalt gyümölcs, olajos magvak, zöldségfélék!

Próbáljatok meg lassítani: a kimerültségnek sokszor az az oka, hogy a kelleténél több elfoglaltsága van a gyereknek. Lehet, hogy korábban gond nélkül vette az akadályokat, tavasszal azonban megterhelőnek érezheti a megszokott menetrendet. Nem dől össze a világ, ha egy-két hétig kicsit lazább beosztást követ!

Töltsetek minél több időt a szabad levegőn, az oxigéndús levegő mellett így D-vitaminhoz is jut a szervezet. Ez nemcsak az immunrendszer működését teszi hatékonyabbá, hanem a hangulatra is pozitívan hat.

A rendszeres, jól eső intenzitású sport energiával tölt fel és kedvezően hat a pihentető alvásra. Tavaszi fáradtság esetén nem ajánlott a túl intenzív edzés!

Forrás; Fotó: Unsplash/Annie Spratt

Gyerekmosoly - 2024 április 30.
 

 

Az ételallergia 4 kevésbé ismert tünete gyerekeknél

Ha a gyermek hasa sokat fáj, hasmenés vagy véres széklet, székrekedés jelentkezik, akkor arra gondolunk, hogy tünetei az étkezéssel lehetnek összefüggésben. Ilyenkor gyakran valóban beigazolódik a kivizsgálás során, hogy ételallergia áll a háttérben. De mi a helyzet, ha a jellegzetes gyomor- és bélrendszeri tünetek elmaradnak és más panaszok jelzik az ételallergiát?

Ilyen esetekben van szükség vérvételre gyerekkorban!

Vannak olyan gyermekkori szűrővizsgálatok, amiket javasolt elvégezni mindenkinél. Íme az Uptodate.com orvostudományi szaklap listája arról, hogy milyen gyermek vérvétel, laborvizsgálat ajánlott 18 éves kor alatt a kötelező kórházi anyagcsere szűrésen kívül.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18