FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Életet menthet az új digitális fejlesztés, mely riaszt, ha kisgyermek marad az autóban

Egészség - Évente közel 40 gyerek veszíti életét csak az USA-ban hőguta miatt, ami azért következett be, mert az autóban felejtették őket. Most itt a megoldás, hogy ez soha ne fordulhasson elő!

Világszerte rengeteg gyermek veszíti életét amiatt, mert az autóban felejtették

Amikor a kültéri hőmérséklet eléri a 30°C-t, az autó belseje fél órán belül akár 45°C-ra is felforrósodhat, mely a Georgiai Egyetem kutatásai alapján a kisgyermekek számára életveszélyes lehet. A probléma súlyos, hiszen az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács adatai szerint az átmelegedett autóban bekövetkező hőguta miatt évente közel 40 gyermek veszti életét az USA-ban. A Continental gyermekjelenlét-érzékelő rendszere ultraszélessávú technológiát (UWB) használ a hasonló tragédiák megelőzésére. A fejlesztés érzékeli az autó utasterében felejtett gyermeket, és másodperceken belül figyelmeztetést küld a járművezető okostelefonjára. A funkció beépítésével a járműgyártók eleget tehetnek az Euro NCAP keretében, illetve az Egyesült Államokban 2025-ben életbe lépő, új szigorú gyermekbiztonsági követelményeknek.

„A világon mi tettük elsőként elérhetővé az ultraszélessávú okostelefon-alapú járműhozzáférést, a technológiát pedig mostantól életmentésre is használjuk, hiszen rendszerünk képes észlelni a járműben hátrahagyott kisgyerekeket.” – mondta el Jean-Francois Tarabbia, a Continental Architecture and Networking vezetője.

Az ultraszélessávú technológia a legapróbb mozgásokat is érzékeli

A gyermekjelenlét-érzékelő funkció a már meglévő digitális jármű-hozzáférési rendszerbe ágyazva működik, mely lehetővé teszi, hogy a járművezetők okostelefonjukat autókulcsként használják. Az autóban hátrahagyott gyermekek detektálása érdekében a rendszer úgynevezett reflektív módban működik, melynek során ultraszélessávú jeleket bocsát ki az utastérbe és ezek visszaverődését érzékeli. A rendszer észleli a visszaverődő jel frekvencia- vagy fázisváltozásait, így képes meghatározni a mozgó személy sebességét és távolságát. A szenzorok rendkívül pontosak, hiszen az olyan aprócska mozgásokat is képesek detektálni, mint egy kisgyermek mellkasának emelkedése és süllyedése légzés közben.

Az egyedi légzésszám és a mikromozgások alapján a rendszer képes beazonosítani, hogy az adott utas csecsemő, kisgyermek, vagy felnőtt. Amennyiben gyermek marad az autó utasterében, a rendszer legkésőbb tíz másodperc elteltével hallható, látható vagy rezgő riasztást tud küldeni a vezető okostelefonjára. A rendszer bármilyen ülőhelyzetben képes észlelni a csecsemőket és gyermekeket, akkor is, ha a kisbaba esetleg egy ráterített takaró alatt fekszik, vagy a gyermek a lábtér takarásában van.

Fotó: Continental

Gyerekmosoly - 2023 április 27.
 

 

Egy kiszáradt, túlhevült gyerek a forró autóban nem fog sikoltozni: így ismerheti fel, ha baj van

Nincs olyan nyár, hogy ne hallanánk olyan híreket, amiben tűző napon álló kocsiban felejtett gyerek vagy kisállat szenvedéseiről, esetleg haláláról számolnak be. Ha ilyesmit lát az ember, jó, ha azonnal segíteni akar, de pár dolgot érdemes tudni, mielőtt bármit is teszünk.

Vigyázz, kész, vakáció! Ezért történik nyáron a legtöbb gyerekbaleset!

Négyévente átlagosan egyszer minden gyerek kórházba kerül nyáron valamilyen baleset miatt. A legfrissebb adatok szerint a vakáció ideje alatt akár 20-30 ezer gyerek is kórházi kezelésre szorulhat törés, sokk, égési sebek vagy kutyaharapás miatt. Bár a halálos sérülések az elmúlt másfél évtizedben a felére csökkentek, az olyan új, veszélyes eszközök, mint a wakeboard, trambulin vagy segway miatt a törések és fejsérülések sokkal súlyosabbak lehetnek.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18