FEL!

 Kedves Betegeink!

2024.04.29-től 2024.05.06-ig szabadság miatt telefonos elérhetőségünk szünetel!

Megértésüket köszönjük!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Indulhat a karácsonyi készülődés! – Tippek az ünnepi hangolódáshoz gyerekekkel

Érdekességek - A karácsonyi készülődés régen a lelassulásról szólt, azonban a mai rohanó világunkban ez egyre nehezebb. Ilyenkor kell beszerezni az ajándékokat, összeállítani a menüt, vendégséget, utazást szervezni. Hogyan lehet meghitt a karácsonyi készülődés gyerekekkel? Ebben a cikkben ehhez gyűjtöttünk össze hasznos tippeket!

A legfontosabb szabály: tervezz!

És persze az is lényeges, hogy időben elkezdd a készülődést és ne hagyj semmit sem az utolsó pillanatra! Ehhez nagy segítséget jelent, ha írunk egy listát a karácsonyig elintézendő teendőkről. Így biztosan nem felejtesz el semmit, előre átgondolt ütemterv szerint haladhatsz és nem a kapkodásról fognak szólni a karácsony előtti utolsó napok.

Ne a tökéletesre törekedj! Próbáld kicsit lazábban venni a készülődést, legyél rugalmas, és ha netán hiba csúszna a számításaidba, legyen egy B verziód is! Semmi sem fog történni, ha eggyel kevesebb süteményt sütsz vagy ha ezúttal elmarad az ablakpucolás, mert már nem fér bele az idődbe.

Karácsonyi készülődés gyerekekkel – Vond be őket is!

A karácsonyi készülődés a gyerekeknek is jó móka, íme néhány tipp a közösen töltött pillanatokhoz!

  • Süssetek közösen mézeskalácsot, készítsetek alkoholmentes karácsonyi puncsot! A karácsonyi illatok biztosan megalapozzák a hangulatot, arról nem is beszélve, hogy a közös alkotás öröme mindenkit boldogsággal fog eltölteni. Miközben készülnek a finomságok, el is mesélheted gyermekednek, hogy miről is szól pontosan a karácsony, és hogy mi az advent lényege.
  • Készítsetek karácsonyi dekorációt, karácsonyfadíszeket, közben pedig hallgassatok karácsonyi dalokat! Ez egy igazi kreatív program, ami fejleszti a kreativitást is. A kicsik imádni fogják, ha a saját alkotásukat is viszontlátják a karácsonyfán.
  • Készítsetek a gyerekekkel bábokból, papírfigurákból vagy akár agyagból/gyurmából betlehemet! Ezzel a díszlettel máris eljátszhatjátok a betlehemi történetet!
  • Készülődjetek közösen! Vond be az egész családot a készülődési folyamatba, ez jobban össze is kovácsol benneteket, de a ráhangolódásban is segítségetekre lesz.
  • Legyen tele mesével ez az időszak! Korán sötétedik, ez remek alkalom a közös mesélésre! Számos karácsonyi, adventi témájú mese közül válogathatsz, de a jól bevált kedvencek is előkerülhetnek!
  • Töltsetek együtt minél több időt, nézegessetek régi fotókat, meséljetek családi történeteket és társasozzatok!

Forrás; Fotó: Unspplash/Paige Cody

Gyerekmosoly - 2023 december 14.
 

 

Idén ne a tökéletességről szóljon a karácsony! Tippek a nyugodt, meghitt ünnepekért (babával is)

Sokan esünk abba a hibába, hogy mindent tökéletesen akarunk csinálni a karácsonyra készülődve, túlhajszoljuk magunkat és mire elérkezik a várva várt ünnep, csak azt vesszük észre, kiégtünk. Sosem késő ezen változtatni, idén legyen egy kicsit másképp!

Így karácsonyozzunk babával!

8 hasznos tanács a boldog és gondtalan ünnepléshez, ha kisbabánk van.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18