FEL!

 Kedves Betegeink!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

7+1 étel, ami segíti a baba agyi fejlődését!

Egészség - Összegyűjtöttünk olyan ételeket, melyek tele vannak a gyermeki agy fejlődéséhez szükséges tápanyagokkal. Adjuk ezeket rendszeresen csemeténknek!

A gyerekek agya három éves korukig fejlődik a leggyorsabban, ezért ebben az időszakban kiemelten fontos a megfelelő környezet a baba számára. Több összetevője is van annak, hogy megfelelően fejlődik-e egy kisgyerek: ingergazdag környezet, nyugodt, szeretetteljes család, sok szabad játék mellett a kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás is hozzájárul a baba idegrendszerének megfelelő működéséhez. Lássuk, melyek azok az ételek, amelyek elengedhetetlenül fontosak az egészséges fejlődéshez, vagy más szóval melyek az okosító élelmiszerek.

Joghurt

Miben gazdag: fehérje, B-vitaminok, amelyek az agyszövet fejlődéséhez fontosak.
Mikortól adható: 6 hónapos kortól (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).
Hatalmas a választék a boltok polcain a joghurtokban, ajánlott natúr joghurtot vásárolni, cukor nélkülit, amely aztán otthon idény gyümölcsökkel felturbózható.

Tojás

Miben gazdag: B12-vitamin, D-vitamin, omega-3, cink, kolin, aminosavak. Kedvező hatással van a memóriára és növeli a tanulás hatékonyságát is.
Mikortól adható: 6 hónapos kortól (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Tengeri halak

Miben gazdag: omega-3 zsírsav, A-vitamin, D-vitamin.
Az omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek az idegrendszer megfelelő fejlődése szempontjából, nagyon fontos szerepet töltenek be az agy idegsejtjeinek felépítésében. Javítja a gyermek koncentrációképességét, memóriáját és figyelmét.Különösen magas az omega-3 tartalom a makrélában, a szardíniában, a heringben és a lazacban és a busában is.
Mikortól adható: 1 éves kor előtt kis mennyiségben bevezethető (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Zabpehely

Miben gazdag: fehérje, vas, rost. Kutatások azt támasztják alá, hogy serkentőleg hat a memóriára. Mikortól adható: 6 hónapos kortól.

Olajos magvak

Miben gazdag: magnézium, B-vitaminok, telítetlen zsírsavak.
Mikortól adható: 10 hónapos kortól, darálva (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Bogyós gyümölcsök (eper, áfonya, málna)

Miben gazdag: polifenol.Védik az agysejteket az oxidációs folyamatok okozta károsodástól, ami azt eredményezi, hogy a memória jobban működik. A polifenolnak köszönhetően regenerálja az agyi idegsejteket.
Mikortól adható: 10 hónapos (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Zöld leveles zöldségek

Miben gazdag: K-vitamin, lutein, folsav, béta-karotin. Az agy kognitív folyamatait befolyásolja jótékonyan.
Mikortól adható: 10-11 hónapos kortól.

+ 1 étel: Avokádó

Miben gazdag: telítetlen zsírsavak, B-vitamin, réz, vas, foszfor, magnézium, kálium, omega-3 zsírsav, folsav.Növeli a véráramlást az agy azon területére, amely pl. a tervezésért felel. A központi idegrendszer és az agy növekedéséhez szükséges.
Mikortól adható: 10-11 hónapos kortól.

Forrás:babaszoba

Gyerekmosoly - 2021 május 06.
 

 

Nyári szupertáplálékok gyerekeknek és felnőtteknek

A legegészségesebb nyári gyümölcsök, melyekkel feltölthetjük szervezetünk vitaminraktárait és még finomak is.

Vitamin kisokos: ezeket a vitaminokat pótolja tavasszal!

Télen jelentősen lecsökken szervezetünkben a vitamin szint, amelynek egyik jele a tavaszi fáradtság. A jó idő beköszöntével fontos pótolni az elengedhetetlen vitaminokat és az ásványi anyagokat. Így van ez kora tavasszal is, amikor még kevesebb a napsütés. Számos vitamin létezik, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a testünkben lejátszódó folyamatok koordinálásában. Ők a rend őrei, csapatban együttműködve a leghatékonyabbak.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 8-12; 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18