FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2022. szeptember 01-től változnak!

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

 

Kérem, hogy egy gyermekkel csak egy szülő érkezzen továbbra is! A maszk használata kötelező!

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

7+1 étel, ami segíti a baba agyi fejlődését!

Egészség - Összegyűjtöttünk olyan ételeket, melyek tele vannak a gyermeki agy fejlődéséhez szükséges tápanyagokkal. Adjuk ezeket rendszeresen csemeténknek!

A gyerekek agya három éves korukig fejlődik a leggyorsabban, ezért ebben az időszakban kiemelten fontos a megfelelő környezet a baba számára. Több összetevője is van annak, hogy megfelelően fejlődik-e egy kisgyerek: ingergazdag környezet, nyugodt, szeretetteljes család, sok szabad játék mellett a kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás is hozzájárul a baba idegrendszerének megfelelő működéséhez. Lássuk, melyek azok az ételek, amelyek elengedhetetlenül fontosak az egészséges fejlődéshez, vagy más szóval melyek az okosító élelmiszerek.

Joghurt

Miben gazdag: fehérje, B-vitaminok, amelyek az agyszövet fejlődéséhez fontosak.
Mikortól adható: 6 hónapos kortól (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).
Hatalmas a választék a boltok polcain a joghurtokban, ajánlott natúr joghurtot vásárolni, cukor nélkülit, amely aztán otthon idény gyümölcsökkel felturbózható.

Tojás

Miben gazdag: B12-vitamin, D-vitamin, omega-3, cink, kolin, aminosavak. Kedvező hatással van a memóriára és növeli a tanulás hatékonyságát is.
Mikortól adható: 6 hónapos kortól (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Tengeri halak

Miben gazdag: omega-3 zsírsav, A-vitamin, D-vitamin.
Az omega-3 zsírsavak elengedhetetlenek az idegrendszer megfelelő fejlődése szempontjából, nagyon fontos szerepet töltenek be az agy idegsejtjeinek felépítésében. Javítja a gyermek koncentrációképességét, memóriáját és figyelmét.Különösen magas az omega-3 tartalom a makrélában, a szardíniában, a heringben és a lazacban és a busában is.
Mikortól adható: 1 éves kor előtt kis mennyiségben bevezethető (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Zabpehely

Miben gazdag: fehérje, vas, rost. Kutatások azt támasztják alá, hogy serkentőleg hat a memóriára. Mikortól adható: 6 hónapos kortól.

Olajos magvak

Miben gazdag: magnézium, B-vitaminok, telítetlen zsírsavak.
Mikortól adható: 10 hónapos kortól, darálva (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Bogyós gyümölcsök (eper, áfonya, málna)

Miben gazdag: polifenol.Védik az agysejteket az oxidációs folyamatok okozta károsodástól, ami azt eredményezi, hogy a memória jobban működik. A polifenolnak köszönhetően regenerálja az agyi idegsejteket.
Mikortól adható: 10 hónapos (allergén élelmiszer, ezért csak a gyermekorvos beleegyezésével).

Zöld leveles zöldségek

Miben gazdag: K-vitamin, lutein, folsav, béta-karotin. Az agy kognitív folyamatait befolyásolja jótékonyan.
Mikortól adható: 10-11 hónapos kortól.

+ 1 étel: Avokádó

Miben gazdag: telítetlen zsírsavak, B-vitamin, réz, vas, foszfor, magnézium, kálium, omega-3 zsírsav, folsav.Növeli a véráramlást az agy azon területére, amely pl. a tervezésért felel. A központi idegrendszer és az agy növekedéséhez szükséges.
Mikortól adható: 10-11 hónapos kortól.

Forrás:babaszoba

Gyerekmosoly - 2021 május 06.
 

 

Vitamin kisokos: ezeket a vitaminokat pótolja tavasszal!

Télen jelentősen lecsökken szervezetünkben a vitamin szint, amelynek egyik jele a tavaszi fáradtság. A jó idő beköszöntével fontos pótolni az elengedhetetlen vitaminokat és az ásványi anyagokat. Így van ez kora tavasszal is, amikor még kevesebb a napsütés. Számos vitamin létezik, amelyek nagyon fontos szerepet játszanak a testünkben lejátszódó folyamatok koordinálásában. Ők a rend őrei, csapatban együttműködve a leghatékonyabbak.

Megkezdődött a tipikus őszi betegségek időszaka: így turbózzuk fel az egész család immunrendszerét velük szemben!

Az ősz a raktározás ideje, ilyenkor tölthetjük fel vitaminkészleteinket is télre. Minél tudatosabban állítjuk össze étrendünket, és válogatjuk meg az alapanyagokat, annál jobban fel tudjuk vértezni immunrendszerünket a különféle vírusos megbetegedések vagy a szezonális nátha ellen. Nézzük csak, milyen jótékony hatással bírnak az őszi zöldségek, gyümölcsök, és miért jó, ha ezekre építjük őszi vitaminkúránkat.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Drágfy köz 1.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18