FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Kiderült: Súlyos betegséget okozhat az okostelefonok és a LED lámpák által kibocsátott kék fény

Egészség - A University College London kutatói szerint a modern környezetünk szerves részét képező, túlzott kék fény cukorbetegséget okozhat és lerövidítheti az életünket. Ezzen szemben a vörös fény csökkentheti a vércukorszintet, új kezelési lehetőségeket kínálva ezzel a betegség ellen - írta meg a Daily Mail.

Egy friss kutatás eredményei szerint az okostelefonokból és LED-es irodai világításból érkező erős kék fény hosszú távon káros lehet az egészségre. A University College London tudósai rámutattak, hogy a kék fény túlzott jelenléte zavarokat okozhat a szervezet működésében, valamint a vércukorszint egyensúlyában, ami akár cukorbetegséghez is vezethet.Glen Jeffery professzor kiemelte, modern világunkban a kék fény dominál, amely eltér a napfény természetes egyensúlyától, amelyben a vörös és kék fény aránya harmonikus. A LED-fények túlnyomórészt kék fényt bocsátanak ki, vörös fény nélkül, ami hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethet.

A kutatócsoport azt is megfigyelte, hogy a túlzott kék fény negatívan befolyásolja a sejtek energiaellátásért felelős mitokondriumokat, ezáltal befolyásolja a vércukorszintet és felgyorsítja az öregedést. Ezzel szemben 670 nm hullámhosszúságú vörös fény 15 percig alkalmazva jelentősen csökkentette az étkezés utáni vércukorszintet. Ez a felfedezés új kezelési lehetőségeket nyithat meg cukorbetegség terén.

Dr. Michael Powner hangsúlyozta, hogy tanulmányuk alapján tudható, hogy egy rövid vörös fénnyel történő megvilágítás segíthet kontrollálni a vércukorszintet egészséges egyéneknél is. Ez azt jelenti, hogy ez a terápia segítheti a cukorbetegség kezelését a jövőben.A Journal of Biophotonics által közzétett kutatás során vizsgálták az egyének vércukorszint változásait különböző fényfrekvenciák hatására. A tanulmány további bizonyítékokkal szolgál arra vonatkozóan, hogy a kék fény ártalmas lehet az emberi szemre is.

Az okostelefonok egy része már rendelkezik "éjszakai üzemmóddal", amely csökkenti a képernyők által kibocsátott kék fény mennyiségét, ezzel próbálva mérsékelni annak potenciális negatív hatásait.

Forrás; Fotó: Unsplash/Maxim Ilyahov

Gyerekmosoly - 2024 február 27.
 

 

Nem újdonság, de annál ártalmasabb gyermekeinkre: a közösségimédia-függőség!

A We Are Social és a Hootsuite social media vállalatok legfrissebb közös kutatása szerint világszerte 4,66 milliárd ember rendelkezik internetkapcsolattal, akik közül 4,14 milliárdan (53 százalék) használják aktívan a közösségi médiát. A 16-64 éves internetezők naponta átlagosan 2,5 órát töltenek a közösségi oldalak böngészésével, ami 5 évnek felel meg egész életük során. A közösségimédia-függőség létező jelenség, a gyerekeket, tiniket és felnőtteket egyaránt érinti és mentális, testi betegségeket is okozhat!

Egy népbetegség, ami egyre több kisgyermeket érint: a diabétesz

November 14. a diabétesz világnapja, melyet első alkalommal 1991-ben szervezett a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO), látva a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését. A diabétesz globális probléma, ma már több mint 537 millió cukorbeteg él világszerte, számuk évente 7 millióval növekszik.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18