FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Egészséges reggelit adna gyermekének? Íme 3 kiváló alternatíva!

Egészség - 3 étel, amit semmiképpen ne adjunk reggelire gyermekünknek és 3 kiváló napindító tápanyagforrás

Sajnos, nem kevés gyerek van, aki reggeli nélkül indul iskolába. A leggyakoribb okok között szerepel, hogy a szülőnek nincs ideje elkészíteni a nap első étkezését, és úgy gondolja, hogy ez nem is olyan nagy baj, hiszen a gyerek úgyis eszik az óvodában, iskolában. Pedig a reggeli nagyon fontos! Főként a fejlődésben lévő gyerekeknek, hogy szervezetük vitamin- és tápanyagellátottsága kiegyensúlyozott legyen.

A következő ételek nem a legjobb választások, ha reggeliről van szó. Elmondjuk, miért kerültek nálunk tiltólistára!

Narancslé és kakaó

Ha eddig egy nagy pohár narancslével vagy egy bögre kakaóval indította gyermeke a napot, az bizony nem túl jó választás, mert ez a két ital nyomja fel a leggyorsabban a vércukorszintet. Annak a gyereknek, aki reggel édeset eszik, a vércukorszintje a hirtelen emelkedés után ugyanolyan hirtelen le is esik, ezért hamar újra farkaséhes, emellett fáradt és nyűgös lesz.

Müzli, gabonapehely

A bolti müzlik és gabonapelyhek többsége sajnos tele van cukorral és mesterséges aromákkal, állományjavítókkal, ezek pedig mindennek mondhatók, csak egészségesnek nem. Tény, hogy a müzlik általában tartalmaznak hasznos rostokat, a tej pedig kalciumban gazdag, ám olyan sok cukrot tartalmaznak (a müzlik), hogy az előnyök eltörpülnek a sok negatív hatás mellett.

Péksütemények

A hagyományos péksütik - melyek finomított szénhidrátnak számítanak- nem csak cukorban, de zsírban és fehér lisztben is gazdagok, ezért triplán meg kell gondolni, hogy rendszeresen adjuk-e csemeténknek.

Na de akkor mégis mit adjunk gyermekünknek reggelente? Íme 3 egészséges alternatíva!

Szendvics és turmix

Egy valóban egészséges reggeli teából vagy frissen préselt zöldség-gyümölcs turmixból és szalámival vagy sonkával, sajttal, uborkával megrakott teljes kiőrlésű kenyérből áll. Nagyszerű alternatívát jelentenek a zöldségkrémek – például az avokádó- vagy padlizsánkrém -, a tojás- vagy tonhalkrém, a körözött. Ha ezeket váltogatjuk, biztosan nem un rá gyermekünk, de elkészíthetjük mindezt melegszendvicsként is.

Rántotta zöldségekkel vagy bundáskenyér

Heti rendszerességgel adhatunk gyermekünknek reggelire változatosan elkészített omlettet: egyszer egy kis sajttal, paprikával, máskor sonkával, paradicsommal vagy zöldfűszerekkel, de a bundáskenyér is kiváló választás, csak ne felejtsük el mellé a roppanós zöldségeket!

Teljeskiőrlésű pékáru extrákkal

Pékáruval is kezdhetjük a napot, de arra figyeljünk oda, hogy ne a hagyományos, fehérlisztes-cukros verziót válasszuk, hanem a teljeskiőrlésűt. Készíthetünk pirítóst is, kínálhatunk mellé főtt tojást, zöldségeket és sajtot, de ha gyermekünk szereti, teljeskiőrlésű croissannal vagy pogácsával is feltankolhatja szervezete energia-raktárait.

Édeset a szakemberek szerint tízóraira érdemes adni először gyermekünknek, de ha nagyon édesszájú és csak azt hajlandó reggelizni, akkor egészséges alternatíva a görög joghurt friss gyümölcsökkel, kis mézzel vagy a házilag készített zabkása mazsolával, pici fahéjjal megszórva.

 

Gyerekmosoly - 2020 június 11.
 

 

Együnk minden nap mézet! Mutatjuk, mi mindenre gyógyír!

Tudta, hogy a repceméz gyomorsav ellen is érdemes bevetni? És azt, hogy a hársméz kolint tartalmaz? Vagy hogy az akácméz májregeneráló?

Immunerősítők, amelyekből mindig jó, ha van otthon!

Tél vége felé mindannyian érezhetjük, hogy fáradékonyabbak vagyunk, kevesebb az engergiánk és az immunrendszerünk is támogatásra szorulhat. Cikkünkben olyan hatékony immunerősítő ételeteket gyűjtöttünk össze, melyek egyszerűen és olcsón beszerezhetők.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18