FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Legyen az ünnepekre kicsattanó formában az egész család!

Egészség - 5 bevált mószer, hogy karácsonykor se betegedjen meg senki!

Önökkel is gyakran megesik, hogy nagyon várnak egy eseményt, de mire odajutnak, lebetegednek? Ez egyáltalán nem ritka, és egyik legfőbb oka, hogy az ünnepek előtt rohanunk, stresszelünk és minden másra odafigyelünk, csak az egészséges életmódra nem. Az alábbi módszerek azonban segíthetnek, hogy idén minden családtag kirobbanó formában ünnepelhessen.

Szoktassuk magunkat az idegen baktériumokhoz!

Az ünnepi időszak az ünneplés mellett társasági esemény is: sok vendéget fogadunk, és mi magunk is felkeressük rokonainkat és barátainkat. Olyankor nem is gondolunk bele, hogy minden egyes látogató óránként nagyjából 38 millió baktériumot is juttat a lakásunk légterébe. Kutatók szerint, ha serkenteni szeretnénk immunrendszerünk működését, egész évben érdemes rendszeresen vendégeket hívnunk, hogy hozzászokjunk a miénktől eltérő baktériumflórához, így kevésbé kell tartanunk tőle, hogy pont az ünnepek alatt betegszünk meg. Természetesen ez alól kivétel, ha 6 hetesnél kisebb újszülött van a családban, akkor ugyanis nem túl szerencsés, ha sok ember megfordul nálunk.

Együnk meg naponta egy almát!

Ha mást nem, ennyit tegyünk az egészségünkért! Már naponta egy alma elfogyasztásával is sokat teszünk azért, hogy karácsonyra erősebb legyen az immunrendszerünk. Ez a gyümölcs igazi vitaminbomba: gazdag B1-, B2-, B6-, C-vitaminforrás, ezen kívül bőven tartalmaz folsavat, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot, és cinket. Az alma értékes rostanyaga a pektin, ami javítja az emésztést, és béltisztító hatású. Járjunk elől jó példával, minden este kezdjünk el almát falatozni, szinte biztos, hogy öt percen belül sorban állnak a gyerekek is, hogy ők is kérnek.

Étkezzünk változatosan!

Már a Mikulás is telerakta a csizmákat csokival és mindenféle édességekkel. Ez nem is baj, de az már annál inkább, ha rendszer válik abból, hogy a gyerek délutánonként teleeszi magát csokival és a vacsorát már nem kívánja. Az ünnepek előtti időszakban fokozottan figyeljünk oda a táplálkozásunkra! Kerüljön az asztalra több hal, frissen facsart narancs- és zöldséglé! Pépesítsünk lenmagot, napraforgót és mandulát, az ételekre hintve napi 1-2 teáskanálnyi már csodákat tehet az immunrendszerünkkel! Az immunrendszer hatékony működéséhez fontos, hogy legalább napi 3 liter vizet igyunk, fokozva a vizelet átáramlását, átmosva a vesét, a húgyvezetéket. Kerüljük az egyszerű cukrokat, a finomított szénhidrátokat, az élelmiszer allergéneket, az alkoholt és a fűszereket! Együnk sok fokhagymát, természetes antibiotikus hatása miatt, és a gyömbért és a vörös áfonyát se felejtsük el!

Előzzük meg a rossz közérzetet!

A nyomott hangulat és a rossz közérzet bizonyítottan károsan hatnak az immunrendszer működésére. Sajnos, a napos órák számának csökkenésével szervezetünk D-vitamin és dopamin szintje csökkenni kezd, amely hangulatunkra negatív bélyeget nyomhat. Ez ellen leginkább úgy tehetünk, ha télen is rendszeresen sportolunk, hiszen bizonyított tény, hogy a testmozgás az adrenalin és a dopamin szintünk emelkedésében is fontos szerepet játszik. Minden nap menjünk családi sétára a kicsikkel, ha esik a hó, szánkózzunk, építsünk hóembert!  A megfelelő ruházat mellett szinte kizárt, hogy megfázzunk, főként, ha beérve a meleg lakásba, készítünk egy finom, forró italt. Ne feledkezzünk el a téli vitaminpótlásról sem, s ha tanácstalanok vagyunk, mit szedjünk, kérjük gyógyszerészünk tanácsát!

Töltődjünk fel boldogsággal!

Ne hagyjuk, hogy a stressz eluralkodjon rajtunk! A legstresszesebb pillanatokban is van egy beépített fegyverünk, ami rögtön lenyugtatja a szervezetet: a légzés. Ha egy percig figyelünk a légzésünkre, máris lejjebb megy a vérnyomásunk és le tudjuk lassítani a stressz hormonok termelődését. Ezen kívül a nevetés is kiváló stresszoldó. Amikor csak tehetjük, nevessünk, viccelődjünk, a rosszkedv ugyanis kifejezetten káros az egészségre. A gyerekek nagyon várják az ünnepeket, tegyük számukra ezt az időszakot meghitté, szervezzünk közös programokat! Társasozzunk, süssünk együtt mézeskalácsot, készítsünk díszeket a fára! A lelki egészség, a boldogság éppúgy nélkülözhetetlen, mint a testi egészség és bizonyítottan kevesebbet betegek azok, akik elégedettek az életükkel és sokat nevetnek.

Jean Orsolya - 2017 december 14.
 

 

Egyre több gyerek kerül kórházba az Egyesült Államokban a delta variáns miatt

Minden korábbinál több gyereket kezelnek koronavírussal az Egyesült Államok déli és középnyugati kórházaiban, a szakértők a korábbinál rosszabb hullámra készülnek - írja a The Wall Street Journal. Az orvosok megosztottak abban, hogy a Delta variáns súlyosabban érinti-e a gyerekeket mint a korábbi változatok.

A simogatás csillapítja a kisbabák fájdalmait

Egy kutatás szerint a kisbabák számára fájdalomcsillapító hatással bír a gyengéd simogatás.

Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18