FEL!

 Kedves Betegeink!

Áraink 2024. április 01-től változnak! Részleteket az Áraink menüpont alatt találhatnak.

Hallás- és alvásvizsgálatra csak telefonon tudunk időpontot adni! Telefonunk csak rendelési időben elérhető.

 

Tisztelettel:

Dr. Benedek Pálma

1192. Budapest, Zoltán utca 20., bejárat a Drágfy köz 1. felől.

Útvonal

Blog

Blogunk hetente frissülő tartalommal segít eligazodni a gyermekbetegségek rengetegében. Szakembereink hasznos tanácsokat adnak olyan gyakorlati kérdésekben, melyek minden család hétköznapjaiban előfordulhatnak: mit tegyünk, ha láza van a gyereknek, hogyan kezeljük a náthát, mikor gyanakodjunk középfül-gyulladásra, vajon egyszerű gyomorrontásról van-e szó, milyen tünetei vannak egy-egy komolyabb betegségnek. Egészségmegőrző praktikákkal segítjük a betegségek elkerülését és tippeket adunk, hogyan biztosíthatjuk gyermekünk vitaminigényét, hogyan erősíthetjük immunrendszerét, hogy minél ritkábban kelljen orvoshoz fordulni.

Az orrszárazság 5 lehetséges oka, megelőzése és kezelése

Különösen télen gyakori jelenség a feszítő orrszárazság érzése. Utánajártunk, milyen okok állhatnak kialakulása hátterében, kiket érinthet és hogyan kezelhető.

Csecsemő- és kisgyermekkori tejallergia – Tünetei és kezelése

Ha egy csecsemő tartós hasmenéssel vagy éppen székrekedéssel küzd, esetleg evés után rendszeresen fáj a hasa, puffad, hány vagy bőrkiütései vannak, akkor elképzelhető, hogy tüneteit a laktóz vagy a tejfehérje váltja ki. Ilyenkor minden tejalapú élelmiszer fogyasztását kerülni kell, nem csak a babának, de az anyának is, ameddig szoptat.

Mi okozhat torokfájást? Utánajártunk az okoknak!

A torokfájás az egyik leggyakoribb egészségügyi panasz, különösen a téli hónapokban, mikor jóval többen szenvednek felsőlégúti fertőzésektől. Milyen problémák állhatnak a torokfájás hátterében? Utánajártunk!

A hármas típusú diabétesz, a MODY: elsősorban a gyerekek és a fiatalok vannak veszélyben!

Veszélyes, mert nincsenek árulkodó tünetei: nem jár szomjúságérzéssel, fogyással, fokozott vizeléssel, nehéz sebgyógyulással, mint ahogy teljes inzulinhiány vagy elhízás sem jellemző a fiatalkorban kezdődő hármas típusú cukorbetegségre, másnéven MODY-ra (Maturity Onset Diabetes of the Young), ugyanakkor ha nem figyelünk rá, később súlyos szövődményeket okozhat és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet.

Ezek az influenza első tünetei gyerekeknél - Legyünk résen!

Az influenza jellemzően január végén, februárban támad és a vírusfertőzésre könnyen rátelepszenek bakteriális fertőzések is, amelyek súlyosabb szövődményekkel például gégegyulladással, középfülgyulladással, mandulagyulladással is járhatnak.



A legfontosabb szűrővizsgálatok újszülött kortól kamaszkorig

Lássuk csak, melyek a legfontosabb szűrések és vizsgálatok újszülött kortól a kamaszkorig!

Lázgörcs és lázcsillapítás: ezzel az 5 dologgal többet árt, mint gondolná!

Kell-e csillapítani a lázat? A csillapítatlan láz lázgörcsöt okoz? Gyógyszeresen vagy hűtéssel kezeljük a lázat? Egy- vagy többféle lázcsillapító gyógyszert alkalmazzunk egyszerre? A szakértő válaszol!

Így készítheti fel a gyermekét a fül-orr-gégészeti vizsgálatra!

Mit tegyünk szülőként, hogy ne féljen a gyerek, ha fül-orr-gégészhez kell menni? A következő tanácsok segítenek, hogy ne szorongással induljunk az orvoshoz.

Ezért ne adjunk a gyereknek felnőtteknek való orvosságot!

A felnőtteknek felírt gyógyszer nem alkalmas a gyermekeknek - sem felezve, sem negyedelve!


Gyerekmosoly Egészségközpont

Egészségközpontunkban az ország legmagasabban képzett, szakmailag felkészült szakemberei várják kis pácienseiket. Mottónk: Mosolyogva gyógyítunk!

Elérhetőségeink

 +36 /70/ 352 9500

 1192. Budapest, Zoltán utca 20. bejárat a Drágfy köz 1. felől.

  info@gyerekmosoly.hu

Kövessen minket Facebookon

Nyitvatartásunk

Hétfő: 16-18

Kedd: 14-18

Szerda: 16-18

Csütörtök: 8-12; 16-18